Pērn rudenī piedaloties Lietuvā notiekošajā šovā “X-Factor” sev “braļugu” mīlestību iemantoja mūziķis un režisors Andis Grīva. Nenoliedzami, šobrīd leišiem viņš ir foršākais dziedošais letiņš. Pagozējies kaimiņzemes popmūzikas saulītē, vīrietis ir atpakaļ darbos pie kino šeit Latvijā, bet brīvajā laikā redzams uz skatuves ar savu apvienību “WWMM – We Wanna Make Movies”.

 

Šajā “Playground” festivālā uz akustiskās skatuves viens no ausīm tīkamākajiem priekšnesumiem bija leišu “X-Faktora” zvaigznes Anda Grīvas uzstāšanās. Starp dziesmām vīrietis aprunājās ar publiku, pastāstīja par sava dēla mīļāko dziesmu no viņa repertuārā un uztaisīja selfiju ar “laimīgajiem cilvēkiem” jeb visiem klātesošajiem skatītājiem. Nenoliedzami nokļūšana leišu talantu šova ceturtdaļfinālā Andim ļāva kļūt par populārāko letiņu Lietuvā. Savukārt, šeit mājās cilvēki atminējās, ka ir tāds Grīva, kas māk arī dziedāt. Un pēc ilgākas klusuma pauzītes kopā ar savdabīgo veidojumu  “WWMM – We Wanna Make Movies” Grīva atkal ķēries pie ģitāras un redzams uz skatuves dziedot. Tie, kam nesanāks Grīvu šogad dzirdēt kādā no vasaras festivāliem uz skatuves, ir iespēja aiziet uz viņa solo koncertu tepat Rīgā. 26. jūlija vakarā mūziķis uzstāsies pašmāju hipsteru mekā Fon Stricka villas dārzā.

 

Jāatgādina, ka Andis Grīva nebūt nav jaunpienācējs pašmāju mūzikas lauciņā. Uz skatuves viņš pirmo reizi bija redzams jau šī gadsimta sākumā grupas “Caffe” sastāvā. Un tobrīd viņš bija populārāks par savu grupas biedru Intaru Busuli. Andis kanālā “TV3” ilgus gadus vadīja jauniešu raidījumu par mūziku “ZTV”. Izjūkot grupai “Caffe”, Grīva ik pa laikam parādās mūzikas lauciņā ar kādu neparastu jaunumu, apbraukā visus vasaras festivālus un nozūd uz pāris gadiem. Atliek vien cerēt, ka pēc šīs vasaras biežajiem koncertiem, mūziķis atkal nepazudīs no skatuves uz pāris gadiem.

Foto: Jānis Ogle un facebook.com

Saistītās tēmas: Andis GrīvaFestivālsPlayground FestivalX-faktors

youtube icon
Abonēt youtube