Rīgas domes deputāts Aleksejs Rosļikovs vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, aicinot pārbaudīt, vai nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes bijušā Latvijas Krājbankas prezidenta, tagad Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara noslēgtajā līgumā “Vienošanās par mantas sadali”.

Kā zināms, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa nospriedusi solidāri piedzīt zaudējumus vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā no septiņiem bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem, tajā skaitā, arī no M.Bondara. M.Bondars un viņa sieva 26.jūlijā Laulāto mantisko attiecību reģistrā ir reģistrējuši Laulību līgumu, ar kuru turpmāk vienīgi sievas īpašumā skaitās Bondaru nekustamais īpašums – māja Mārupē.

LR Civillikuma 115.pants nosaka, ka šādi laulību līgumi ierakstāmi laulāto mantisko attiecību reģistrā un arī zemesgrāmatā, lai tas iegūtu likumisku spēku attiecībā pret trešajām personām. A.Rosļikovs lūdz Valsts policiju pārbaudīt, vai šajā situācijā nav saskatāmas dokumenta viltojuma pazīmes, kas liecinātu par mēģinājumu izvairīties no zaudējumu piedziņas.

youtube icon
Abonēt youtube