Jau no 3. septembra TV3 ekrānos varēs sekot līdzi talantu šovam “X Faktors”. Šonedēļ žūrijas pārstāvjiem bija iespēja ievingrināt ausis un savu raksturu, vērtējot šova otrās atlases kārtas dalībniekus. Filmēšanas laukumā paviesojās arī portāls ritakafija.lv. Viens no lielākajiem pārsteigumiem bija starp atlases dalībniekiem ieraudzīt grupas “Prāta Vētra” buņģieri Jāni Jubaltu. Sarunā ar portālu ritakafija.lv Jubalts atklāja vienu no lielākajām intrigām par šova žūrijā esošo Aiju Auškāpu.

Uz iekļūšanu šovā “X Faktors” pretendē gan jau citos šovos redzēti talanti, gan arī patiesi labi tīrradņi. Kā novēroja portāls ritakafija.lv, pārsvarā dalībnieki dzied angļu valodā, bet ir arī gadījums, kad pēc priekšnesuma žūrijai nākas pajautāt, vai tie tiešām ir dziesmas vārdi? Kas un kā notiks šovā – septembrī būs redzams televīzijas ekrānos. Tāpēc, ja neskaita dziedātāju Lauru Railu, kas jau sociālajos tīklos ir redzama uz “X Faktora” skatuves, par dalībniekiem vairs ne vārda. Taču varat būt droši – pārsteigumu būs daudz, piemēram, ģitāra vārdā Tatjana.

Taču lielākais pārsteigums portālam ritakafija.lv bija starp dalībniekiem ieraudzīt grupas “Prāta Vētra” bundzinieku Jāni Jubaltu. Ņēmām viņu aiz rokas, lai uzzinātu, ko viņš dara “X Faktors” atlasē un pats galvenais – iztincinātu par žūrijā esošo Aiju Auškāpu, kas ir grupas “Prāta Vētra” menedžere.

Ko tu īsti dari “X-Faktora” atlasē?

  • Es atnācu atbalstīt meitu. Viņa izturēja konkursa pirmo kārtu un tika šeit uz atlasi. Man pašam tas bija pārsteigums. Nu, atnācām ar sievu viņu atbalstīt.

Vērosi šovu arī skatītāju zālē un turēsi īkšķus, vai vienkārši pieskrēji novēlēt veiksmi?

  • Protams, būšu zālē un sekošu līdzi šovam. Es vienmēr atbalstu savējos un pārdzīvoju par viņiem.

Tu jau pats diezgan labi varēji būt žūrijā, kāpēc neesi?

  • Nu, mēs šo godu un pienākumu uzticējām Aijai, kura jau ir viena no mums daudzus gadus. Un viņa spēj būt objektīvāka un kritiskāka par mani un arī pārējiem.

Šonedēļ tika nosaukti žūrijas pārstāvji, un tieši par Aiju cilvēki visvairāk komentē un uzdot jautājumus. Precīzāk vienu jautājumu.

  • Nu, nu…

Vai Aija prot dziedāt?

  • (smaida) Es zinu, ka Aija var dziedāt, un viņa dzied diezgan labi. Kopā ar mums braucot tūrē, viņa dzied. Nē, īstenībā kopā svinot Jāņus un līgojot es esmu dzirdējis Aiju dziedot un pat ļoti labi dziedot. Tā kā es saku – viņa māk dziedāt.

Foto: Jānis Ogle

Saistītās tēmas: Aija AuškāpaJānis JubaltsX-faktors

youtube icon
Abonēt youtube