Latvijas amatpersonas nosoda Barselonā notikušo teroraktu un izsaka līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) mikroblogošanas vietnē “Twitter” raksta, ka stingri nosoda teroraktu Barselonā. Viņš izsaka līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un Spānijas tautai.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) raksta, ka domās ir ar upuriem un viņu piederīgajiem, izsakot dziļu līdzjūtību Spānijas tautai.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Latvijas vārdā ir izteicis nosodījumu par uzbrukumu, kā arī izteicis līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem un cietušajiem, vēlot viņiem drīzu atveseļošanos.

Arī Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību un solidaritāti Spānijai saistībā ar terora aktiem Barselonā un Kambrilsā, aģentūru LETA informēja ĀM.

“Ārlietu ministrija nosoda terorismu visās tā izpausmēs. Šādi nežēlīgi uzbrukumi, kas vērsti pret nevainīgiem civiliedzīvotājiem, liecina par nepieciešamību starptautiskajai sabiedrībai stiprināt cīņu pret terorismu un vardarbīgo ekstrēmismu,” teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

“Šajos Spānijai un visai Eiropai traģiskajos notikumos esam kopā ar Spānijas tautu un izsakām visdziļāko līdzjūtību nogalināto ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēlam drīzu atveseļošanos ievainotajiem,” Latvijas vārdā pauž ĀM pārstāvji.

Latvijas Televīzijas raidījums “Rīta panorāma” piektdienas rītā sazinājās ar mūziķi Jāni Reini, kurš šobrīd uzturas Barselonā. Viņš pauda, ka rīts Barselonā iesācies klusāk nekā ierasts. “Cilvēki ir mazliet šokā, bet tai pat laikā Barselonas sabiedrība noteikti ir viena no tām, kas ļoti mīl savu brīvību un to nespēs ietekmēt šādi gājieni,” viņš pauda. Viņš sacīja, ka pats ir bijis vietā, kur notika terorakts. Tā ikdienā esot viena no cilvēku piepildītākajām vietām Barselonā.

LETA jau vēstīja, ka pagaidām nav ziņu, ka teroristu uzbrukumā Barselonā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji, informēja Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM aicina tūristus no Latvijas, kuri atrodas Barselonā, paziņot tuviniekiem, ka viņi ir drošībā.

Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, iedzīvotāji aicināti zvanīt Latvijas vēstniecībai Spānijā pa tālruni +34 91 369 13 62 vai konsulārajam dežurantam Rīgā pa tālruni +371 26 33 77 11, vai arī rakstīt uz e-pastu “palidziba@mfa.gov.lv”.

Kā ziņots, ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 100 ievainoti, apstiprinājis Katalonijas reģiona iekšlietu padomnieks Žoakims Forns un Katalonijas prezidents Karless Pudždemons.

Šorīt tapis zināms par otru iespējamu teroraktu netālu no Barselonas. Agrā piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, “domājamu teroristu” automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus.

Saistītās tēmas: Barselonas teroraktsLatvijas amatpersonas

youtube icon
Abonēt youtube