Vācijas kancleres Angelas Merkeles solījums palielināt militāros izdevumus nav ticams, pavēstījis Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriēls.

“No kurienes nāks nauda? CDU un CSU un arī Merkele atsakās teikt, no kurienes būtu jānāk naudai,” pavēstīja Gabriēls, atsaucoties uz Merkeles vadītajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) un tās Bavārijas meitaspartiju Kristīgi sociālo savienību (CSU).

Pēc viņa teiktā, Merkele pēc vēlēšanām ir vairākkārtīgi lauzusi solījumus.

“Ja man ir vairākkārtēja pieredze ar kādu, kurš pēc vēlēšanām dara tieši pretējo, nekā bija solījis pirms vēlēšanām, tad visi apliecinājumi nefinansēt lielākus militāros izdevumus ar sociālā budžeta samazināšanu nav ticami,” sacīja Gabriēls.

Merkele pagājušajā nedēļā solīja, ka aizsardzības izdevumu palielināšana nenovedīs pie sociālo tēriņu samazināšanas.

Kā ziņots, ASV prezidents Donalds Tramps pieprasījis, lai visas NATO dalībvalstis saskaņā ar aliansē panākto vienošanos palielinātu savus aizsardzības izdevumus līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta (IKP), kamēr Vācija šobrīd militāriem tēriņiem atvēl tikai 1,26% no sava IKP.

CDU/CSU savā priekšvēlēšanu programmā sola, ka Vācija sekos NATO budžeta vadlīnijām un līdz 2024.gada izdevumus aizsardzībai palielinās līdz 2% no IKP.

Saistītās tēmas: Angela Merkelemilitārie izdevumiVācija

youtube icon
Abonēt youtube