30.augustā plkst.16 Rīgā tiks atklāta atjaunotā Jāņa Akuratera muzeja ēka, aģentūru LETA informēja SIA “Valsts nekustamie īpašumi” pārstāvji.

Muzejā, kas atrodas Ojāra Vācieša ielā 6a, ir 12 telpas, kas kopš pērnā gada oktobra labiekārtotas, vadoties pēc dažādām vēstures liecībām, tostarp vēstulēm un Akuratera laikabiedru vēstītā.

Akuratera savrupmāja Torņakalnā ir celta 1933.gadā pēc arhitekta Vernera Vitanda projekta. No 1991.gada tajā apmeklētājiem atvērts dzejniekam veltīts muzejs.

Apmeklētājiem muzejs būs atvērts no 31.augusta.

Kā ziņots, Muzeja atjaunošanas un restaurācijas darbus pēc SIA “Arhitektes Ināras Caunītes birojs” izstrādātā būvprojekta veica SIA “Modus būve”. Projekta kopējās izmaksas ir 250 000 eiro. Eiropas Ekonomikas zonas līdzfinansējums ir 212 500 eiro, savukārt 37 500 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Kā aģentūrai LETA teica muzeja vadītāja Ruta Cimdiņa, muzeja darbība atjaunošanas darbu laikā notika ārpus muzeja telpām, tostarp Nacionālajā bibliotēkā notika Akuratera gleznu izstāde, tāpat muzejs organizēja dažādus Akuratera 140 gadu jubilejai veltītus pasākumus.

Foto: publicitātes foto

Saistītās tēmas: AtjaunošanaJāņa Akuratera muzejs

youtube icon
Abonēt youtube