VEF Kultūras pils atjaunotā ēka tiks nodota ekspluatācijā oktobrī, šodien iepazīstoties ar darbu gaitu objektā, norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

“Darbi norit atbilstoši plānam un grafikam. Tagad domājam par tālāko – VEF Kultūras pils apkārtnes labiekārtošanai, kur tiks gan ieklāts bruģis, gan stādīti koki. Ēkas rekonstrukciju organizēja Rīgas domes Īpašuma departaments, bet teritorijas labiekārtošana būs Satiksmes departamenta pārziņā,” pauda Ušakovs.

VEF Kultūras pili sāka rekonstruēt 2016.gadā, darbus bija paredzēts pabeigt līdz šā gada 18.novembrim. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA “VELVE”.

Jau ziņots, ka Kultūras pils “VEF” rekonstrukcija izmaksās 12,1 miljonu eiro. Divus miljonus eiro Īpašumu departaments ieguva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) administrētajā atklātajā konkursā “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamos arhitektūras pieminekļos”, bet 4,25 miljoni eiro piesaistīti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF). Pārējo finansējumu nodrošina Rīgas pilsētas pašvaldība.

Būvdarbus plānots pabeigt līdz šī gada 18.novembrim.

VEF Kultūras pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēka ir celta laika posmā no 1951.gada līdz 1960.gadam. Ēkas kopējā platība ir 6878 kvadrātmetri. Iekšējais plānojums un piecu telpu interjera apdare ir valsts nozīmes mākslas piemineklis. VEF Kultūras pils kā kultūras centrs darbību sāka 1960.gada 1.martā un ir lielākā Latvijas kultūras iestāde ar vairāk nekā piecdesmit mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas ap 3000 cilvēku – gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži un jaunieši, gan vidējas un vecākās paaudzes rīdzinieki.

Foto: LETA

Saistītās tēmas: RemontsVEFVEF kultūras pils

youtube icon
Abonēt youtube