Latvijas vīriešu basketbola izlasē lielākā uzmanība pievērsta NBA spēlētājam Kristapam Porziņģim. Īsi pirms došanās uz Stambulu treneri uztraucās par to vai viņš nav iedzīvojies sportiskā traumā. Par laimi ar sportista veselību viss kārtībā, tiesa vērīgākie basketbola fani internetā joko, ka Porziņģis ārstējot sporta traumu iedzīvojies mīlas traumās.

Sagatavošanās ciklā Latvijas izlase kopumā aizvadīja astoņas pārbaudes spēles, no kurām viena bija neoficiāla. Šo maču laikā tika izcīnītas sešas uzvaras, turklāt pārbaudes cīņu cikls noslēgts uz pozitīvas nots – ar četriem panākumiem pēc kārtas, turklāt gana droši pārspēta arī principiālā pretiniece Lietuva. Gatavošanos Eiropas meistarsacīkstēm Latvija noslēdza mājās, “Arēnā Rīga” aizvadot četrus pārbaudes mačus. 11.augustā Latvijas pieaugušo izlases rindās debitēja Porziņģis un komanda ar 77:65 revanšējās Polijai par iepriekš piedzīvoto zaudējumu, bet nedēļu vēlāk ar 87:77 pilnu tribīņu priekšā tika pieveikta arī Lietuva. Tie pēcāk izrādījās vienīgie Porziņģa mači šajā gatavošanās ciklā, jo pret lietuviešiem viņš iedzīvojās ceļgala savainojumā. Nu sportists ir atpakaļ ierindā un kopā ar pārējo komandu devies cīņā uz Stambulu. “Noskaņojums optimistisks. Esam komandā diezgan vienoti un motivēti. Tagad to jāparāda arī laukumā,” lidostā Rīga sarunā ar portālu ritakafija.lv optimistisks bija Porziņģis.

Tiesa vērīgākie basketbola fani sociālos tīklos uzreiz metās aktīvi apspriest dīvainos nospiedumus uz sportista kakla. “Izskatās, ka Ziņģis beidzot nav brīvs puisis un kāda šo apzīmogojusi ar zilumu”, sociālā vietnē twitter.com čivina basketbola fani.

Foto: kolāža un LETA

youtube icon
Abonēt youtube