Šodien no plkst. 11 līdz 17 Straupes zirgu pastā notiks Latvijas vīndaru svētki, kuru laikā notiks degustācijas, vīna gatavošanas meistarklase un no apmeklētāju atnestajām ogām uz vietas tiks darināts vīns, aģentūru LETA informēja biedrības “Slow Food Straupe” valdes locekle Rudīte Vasile.

Viņa pastāstīja, ka vīndaru svētku apmeklētājiem būs iespēja nesteidzīgi izgaršot vairāk nekā desmit vīndaru radītos vīnus, kā arī atklāt viņu amata noslēpumus.

“Zilver” dzērienu darītavas vīndari apmeklētājiem sniegs praktiskus padomus vīna gatavošanai mājas apstākļos, tāpēc apmeklētāji ir aicināti ņemt līdzi meža un dārza ogas, lai kopīgi taptu vīns, kuru varēs dzert nākamā gada Latvijas vīndaru svētkos.

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš pasākumā rūpēsies par atbilstošām uzkodām, savukārt pavārmeistars Ēriks Dreibants klātesošajiem palīdzēs izbaudīt vīnu un desertu garšu saderību. Būs pieejami arī “Slow Food Straupe” zemnieku gatavotie sieri. Turpretī akordeonists Kaspars Gulbis un viņa trio pasākumā rūpēsies par muzikālo atmosfēru rūpēsies, bet pasākumu vadīs dzīvesstila žurnāliste un blogere Una Ulme.

Paralēli vīndaru svētku notikumiem darbosies Straupes lauku labumu tirdziņš, kurā pieejamā produkcija ir ražota atbilstoši “Slow Food” filozofijai – tā ir vietēja, sezonāla, kas audzēta godprātīgi, saudzējot dabas daudzveidību un domājot par vides ilgtspējību.

Latvijas Vīndaru svētkus rīko biedrība “Slow Food Straupe”, lai popularizētu vietējās vīna gatavošanas tradīcijas.

Foto: ilustratīvs foto

Saistītās tēmas: Latvijas vīniStraupe

youtube icon
Abonēt youtube