Šodien Rīgā notiek preses konferencē, kurā pirms Pasaules boksa supersērijas dueļa aci pret aci tiekas latvietis Mairis Briedis un kubietis Maiks Peress.

Preses konference plkst.12.15 risināsies viesnīcā “Pullman Riga Old Town” (Jēkaba iela 24, Rīga). Sākotnēji preses konferences sākums tika paredzēts plkst.11.30, taču aizkavējies boksa supersērijas izveidotāja Kalles Zauerlanda avioreiss.

Kā vēstīts, boksa vēsturē nebijušā turnīrā astoņi labākie pirmā smagā svara bokseri izslēgšanas sacensību formātā cīnīsies ne tikai par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostām.

Briedis un Peress būs viens no ceturtdaļfināla dueļiem, cīņai 30.septembrī risinoties “Arēnā Rīga”. Biļetes uz to iespējams iegādāties “Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās.

Peress ir 2004.gada pasaules junioru čempions. Iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja jūnijā, pēc 29 sekunžu ilga dueļa nokautējot slovāku Viktoru Biščaku. Pirms tam viņš cīnījās smagajā svarā, 2015.gada maijā cīņā par WBC sudraba jostu piekāpjoties Aleksandram Povetkinam.

Tikmēr 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Briedis iepriekšējo dueli aizvadīja 1.aprīlī, kad Dortmundē savā īpašumā ieguva WBC čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā. Briedis pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma 12 raundu cīņā uzveica vietējo favorītu Marko Huku un kļuva par pirmo Latvijas bokseri, kurš ieguvis čempiona jostu kādā no prestižākajām kategorijām.

Saistītās tēmas: Maiks PeressMairis BriedisPreses konference

youtube icon
Abonēt youtube