Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien ASV atklātā čempionāta astotdaļfināla spēlē pret pieckārtējo “Grand Slam” turnīru uzvarētāju Mariju Šarapovu guva sensacionālu uzvaru. Mūsu Nastja ar 5:7, 6:4, 6:2 apspēlēja 2006. gada čempioni Mariju Šarapovu (WTA 145.) un otro gadu pēc kārtas sasniedza “US Open” ceturtdaļfinālu.

 

Nenoliedzami šajā tenisa turnīrā Sevastovas un Šarapovas spēle bija viens no galvenajiem vakara notikumiem. Līdz pat spēles otrajam setam Šarapova tika uzskatīta par šī mača favorīti. Taču mūsu Nastja nepadevās un sagādāja pārsteigumu tenisa pasaulē.

Turnīrā ar 16.numuru izliktā Sevastova, kura pasaules rangā atrodas pozīciju zemāk, pērn ASV atklātajā čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, savukārt kādā no “Grand Slam” turnīriem viņa labāko 16 skaitā ir trešo reizi karjerā, astotdaļfinālā spēlējot arī 2011.gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Tikmēr Krievijas tenisa zvaigznei Šarapovai, kura šobrīd rangā ir 146.pozīcijā, bet savulaik vairākas reizes bijusi ranga līdere, kopā vadībā atrodoties 21 nedēļu, šis ir pirmais “Grand Slam” turnīrs pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas izciešanas, kuru viņa saņēma par aizliegtās vielas meldonija lietošanu. Šarapova ir 2006.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, kā arī divas reizes triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā, bet pa reizei ieguvusi arī Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas čempionāta uzvarētājas titulus.

Abām tenisistēm šī ir pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Saistītās tēmas: Anastasija SevastovaMariju ŠarapovuUzvara

youtube icon
Abonēt youtube