Vakar skatītāju vērtējumam tika nodots jaunais TV3 šovs “X-Faktors”. Šova veidotāji var atplaukt smaidā, jo savu ir panākuši, cilvēki sociālajos tīklos aktīvi dalās pārdomās par redzēto. Lielākā daļa komentētāju izsakās, ka šeit tiek meklēti nevis talanti, bet taisīts šovs šova pēc.

Viedoklī par pašmāju šovu “X-Faktors” ir nesaudzīgi un ekrānos redzamo kritizē pat sabiedrībā populāri cilvēki. Skaistumkonkursa rīkotāja Kristīne Lindenblāte bija viena no pirmajām, kas par šovu izpaudās publiski sociālajos tīklos. “”X-Faktora” žūrija (emocijas zīmītēs – mērkaķi neko nedzirdu, neko neredzu), izņemot Busuli,” savās pārdomās dalījās Lindenblāte. Daudz asākus komentārus šovam veltīja aktrise Vita Baļčunaite.   “Intars Busulis vienīgais ir cilvēcīgi pietiekami izaudzis, lai būtu godājams žūrijas dalībnieks,” tā savās pārdomās dalās aktrise. Pašmāju labākais dīdžejs [Ex] da Bass jeb īstajā vārdā Mareks Dainis savu kritiku veltīja šova vadītājam: “Vai tiešām raidījuma vadītājam intervijas laikā ir jāapķer tos, kurus viņš intervē? Latviešu valodas gramatika arī pieklibo. Markus, atvaino, bet es šoreiz tev teikšu nē”.  Savukārt, vecmāmiņu skaistumkonkursa bijusī dalībniece Lilita Siļinā jūsmo par dziedošo futbolisti Lindu Broku.

Portāls ritakafija.lv saviem lasītājiem portālā draugiem.lv vaicāja vai patika šova “X-Faktors” pirmais raidījums – 41% atbildēja ar striktu Nē, bet 31% aptaujas dalībnieku norādīja, ka gaidīja ko labāku. Vismaz 4% respondentu atbildēja, ka ļoti patika.

Ko īsti skatītāji šovam pārmet. Galvenokārt, žūrijas verdiktu. Cilvēki ir neapmierināti, ka Nē tika pateikts dāmai, kas dziedāja Tīnas Terneres dziesmu un puisim, kas izpildīja “Līvu” hītu “Dzelzsgriezējs”.  Vēl skatītāji šūmējās par Sējana indīgajiem komentāriem. “Ja pret visiem žūrija būtu iejūtīga un teiktu “jā”, tad kāda tā šova jēga? Teikšu godīgi, arī es nevarēju smieklus novaldīt. Ja nemāk dziedāt, tad nemāk. Visu nevar mācēt un gribēt. Kritika ir jāmāk pieņemt,” nebūt ne visi skatītāji ir negatīvi noskaņoti pret žūriju.

Daudzi neapmierinātie norāda, ka šovs ir pārāk garš un vienmuļš. “Jau pirmajā raidījumā tik banālas klišejas: slavena mūziķa meita ar tēvu Jāni Jubaltu, jaunais dziedātājs mīlošs tēvs Edgars Kreilis, seksbombas, kas nemāk dziedāt, tagad vēl jāatrod resnītis, kundze pēc 60 un abižots gejs,” tā šovu komentē skatītājs vienā no izklaides portāliem. Skatītāji jau ir sākuši salīdzināt mūsu “X-Faktoru” ar kaimiņos Lietuvā esošo “X- Factorus” un ir neizpratnē, kāpēc Latvijā ir tikai trīs žūrijas pārstāvji. Interneta komentētāji šova veidotājiem iesaka pamācīties dalībnieku atlasi no ukraiņiem, kur 2.septembrī sāka rādīt šī šova astoto sezonu un starp dalībniekiem ir arī dziedātāja no Rīgas.  Arī slikta reklāma ir reklāma un, nenoliedzami, daudzās diskusijas par šovu cilvēkiem arī nākamsvētdien liks ieslēgt televīzijas ekrānos “X-Faktoru” – vismaz, lai paskatītos uz tiem “rupekļiem” žūrijā.

Foto: publicitātes foto un Jānis Ogle

 

youtube icon
Abonēt youtube