Itālijas aizsardzības ministre Roberta Pinoti šodien Latvijā tiksies ar Latvijas aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunās reģionālās drošības situāciju, kā arī Latvijas un Itālijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā. Tāpat Latvijas aizsardzības nozares vadība pateiksies par Itālijas ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Itālijas aizsardzības ministre arī apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar NBS Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Ilmāru Ati Lejiņu un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā Itālijas kontingenta karavīriem, lai pārrunātu dienesta gaitu Latvijā, norādīja ministrijā.

AM atgādina, ka dalībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Itālija uz Latviju nosūtījusi mehanizēto kājnieku rotu ar bruņumašīnām 160 karavīru sastāvā. NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas, Polijas, Slovēnijas un Spānijas.

Jau ziņots, ka pērn NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību.

Foto: LETA

youtube icon
Abonēt youtube