Trešdienā sociālo tīklu lietotāji apsprieda šādus notikumu pavērsienus:

Finansējumu demogrāfijas jautājumu risināšanai varētu rast, “iesaldējot” Liepājas cietuma būvniecības projektu.

Rīgā atsevišķu ielu remontdarbi ieilgs līdz pat oktobrim.

“Tukuma straumes” pasūtītajās neatkarīgajās analīzēs urīnvielu “Dogo” produkcijā neatklāj.

1. Demogrāfijas problēmu finansēšanai varētu atlikt Liepājas cietuma būvniecības projekta īstenošanu, atzīst Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Šodien pēc tikšanās ar sociālajiem partneriem žurnālisti Ministru prezidentam vaicāja, vai demogrāfijas problēmu risināšanai nepieciešamo finansējumu varētu rast, piemēram, atliekot Liepājas cietuma būvniecības projektu. Kučinskis atzina, ka tiek pārrunāti dažādi varianti, bet viens no risinājumiem ir kāda investīciju projekta atlikšana. Savukārt finanšu ministre norādīja, ka viņa atbalstītu ideju par Liepājas cietuma būvniecības projekta apturēšanu. “Ja jāizvēlas starp atbalstu ģimenēm ar bērniem vai dubultu izmaksu cietuma celtniecībai, tad šādu ideju atbalstu,” pauda Reizniece-Ozola. Savu viedokli izsaka arī daudzi tvitera lietotāji.

Valdības dilemmu komentē “Brunis”.

Pārdomās dalās žurnālists Lauris Zvejnieks.

Lēmumu atbalsta tvitera lietotāja Inese Stūre.

2. Rīgā remontdarbi Dzirnavu un Stabu ielās ieilgs līdz oktobrim, šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā pastāstīja Transporta būvju uzturēšanas un būvniecības pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters. Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien uzklausīja Valpētera ziņojumu par ielu remontdarbu gaitu Rīgas pilsētā. Viņš informēja, ka ir dažādi iemesli, kāpēc aizkavējušies remontdarbi. Kā, piemēram, viss esot praktiski pabeigts Stabu ielā, kur palikuši apdares darbi. Tas neattiecās uz Stabu ielas posmu no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai, kur līdz 1.septembrim komunikāciju nomaiņas darbus veica SIA “Rīgas siltums”. Savukārt Dzirnavu ielas posma remontu aizkavējis “Sadales tīkls”, kas tur veic komunikāciju nomaiņas darbus. Tvitera lietotājus Valpētara skaidrojums nepārsteidz, tie gan lūdz precizēt, līdz kura gada oktobrim tiek plānots pabeigt iesāktos darbus.

Komunikāciju speciālists Normunds Namnieks komentē pausto paziņojumu.

Māņticīgs ir tvitera lietotājs Ronalds Blūms.

https://twitter.com/Ronalds_Blums/status/905109760701210625

Tikmēr Gints Tamanis joko par neprecīzo datumu.

https://twitter.com/GintsTamanis/status/905412229356560384

3. Dzīvnieku barības “Dogo” ražotājs “Tukuma straume” ir saņēmis neatkarīgas, akreditētas un starptautiskas laboratorijas “Agrolab Group” analīžu rezultātus, kuri neapliecina urīnvielas jeb karbamīda esamību uzņēmuma ražotajā barībā suņiem un kaķiem, aģentūru LETA informēja kompānijā. Tādējādi “Tukuma straume” ir atsākusi ražošanu un turpina sadarboties ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) barības kvalitātes standartu nodrošināšanā. Šāds paziņojums pārsteidzis daudzus tviterlietotājus.

Paziņojumu pamanījis žurnālists Imants Vīksne.

“Dogo” pārdošanas apjomi pārsteidz publicisti Elitu Veidemani.

Tvitera lietotājs “BeSmart” (Esi gudrs) vīlies notiekošajā.

https://twitter.com/artsosmart/status/905357065924825088

 

youtube icon
Abonēt youtube