Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 14.septembrī plkst.17 ar lekciju viesosies krievu jurists un rakstnieks Boriss Kuzņecovs, aģentūru LETA informēja LNB sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.

Pasākuma laikā Kuzņecovs iepazīstinās apmeklētājus ar sevi un savām izvēlēm – kļūt par ASV pilsoni un uzturēties Latvijā. Tāpat tiks stāstīts par grāmatas “Tā nogrima…” tapšanu un pašreizējo darbu pie grāmatas “Advokāta-kamikadzes piezīmes”. Tāpat Kuzņecovs jautājumu un atbilžu formātā ir gatavs paust savu politisko pārliecību pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, viņa režīmu un attiecībām ar Baltijas valstīm.

Zilberts norādīja, ka Kuzņecovs kā advokāts ir piedalījies daudzos valstiski nozīmīgos tiesas procesos gan cilvēktiesību, gan noziedzības jomā. Vienlaikus viņu vajā Krievijas varasiestādes, apsūdzot valsts noslēpuma izpaušanā. 2007.gadā Kuzņecovs atstāja Krieviju un 2008.gadā, apsūdzot Krievijas Federālo drošības dienestu atriebības kampaņas rīkošanā pret viņu, pieprasīja un saņēma politisko patvērumu ASV. Šobrīd viņš ir Latvijas Republikas rezidents.

Kuzņecova vārds saistās ar daudzām būtiskām tiesas prāvām. Viņš pārstāvēja Kurskas zemūdenes katastrofā bojāgājušo jūrnieku ģimenes, noslepkavotās žurnālistes Annas Poļitkovskas radiniekus un zinātnieku Igoru Sutjaginu, kurš tika ieslodzīts apsūdzībās par spiegošanu.

1990.gadā Kuzņecovs, pārstāvot Krievijas Valsts drošības komitejas (VDK) ģenerāli Oļegu Kaluginu, tiesājās pret Padomju Sociālistisko Republiku Savienības (PSRS) prezidentu Mihailu Gorbačovu, kurš bija atbrīvojis Kaluginu no dienesta apbalvojumiem un ģenerāļa pakāpes darbībās VDK operācijās.

Foto:LETA

Saistītās tēmas: Boriss KuzņecovsLekcija

youtube icon
Abonēt youtube