Vakar Rīgā, Iļģuciema apkaimē, divi zēni pārbiedējuši iedzīvotājus, detonējot pašizgatavotu spridzekli, aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijā (RPP).

Vakar policija devās uz izsaukumu Iļģuciemā, kur divi bērni uz ielas bija uzspridzinājuši pudeli. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sastapa izsaucēju ar vīru un pirmsskolas vecuma meitu. Sieviete pastāstīja, ka ar ģimenes locekļiem pastaigājusies un ievērojusi divus zēnus, kuri skrien pa ceļa braucamo daļu un pie kādas ceļazīmes novieto plastmasas pudeli. Puišu novietotā pudele sākusi pūsties līdz sieviete sapratusi, ka tā drīz sprāgs. Sieviete pieskrējusi pie meitas un ar ķermeni viņu aizsegusi, taču neviens necietis.

Izsaucēja norādīja uz zēnu, kuru pēc sprādziena bija noķēris viņas vīrs un atvedis atpakaļ uz notikuma vietu.

Mazgadīgais spridzinātājs paskaidroja, ka sprāgstošo pudeli uztaisījis pašrocīgi ar draugu, izmantojot sadzīves ķīmiju. 13 gadus vecais pārkāpējs tika nogādāts dežūrdaļā lietvedības nodrošināšanai, pēc kā viņam pakaļ ieradās māte.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem izvērtēšanai, tostarp otra pārkāpēja identitātes noskaidrošanai.

Saistītās tēmas: divi zēniIļģuciemspašgatavots spridzeklis

youtube icon
Abonēt youtube