Latvijas rallijkrosa braucējs Artis Baumanis pat apjucis, kad viņam Rīgā notikušo sacensību laikā pusfinālā pārtrūka gāzes trosīte, bet, lai sanāktu piedalīties finālā, pietrūkušas vien divas minūtes.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē risinājās pasaules čempionāta etaps rallijkrosā un tā ietvaros tika aizvadīts arī Eiropas čempionāta posms “Super1600” klasē. Pirms šī etapa kopvērtējumā Baumanis ar komandas biedru “Volland Racing” komandā Kristiānu Sabo no Ungārijas dalīja līderpozīciju, tomēr tagad latvietis jau ievērojami atpaliek.

Sacensības izvērtās ļoti aizraujošas, jo sestdien otrās kvalifikācijas laikā tieši pirms brauciena, kurā startēja visi līderi, sāka spēcīgi gāzt lietus, līdz ar to šī brauciena uzvarētājs Sābo kopējā ieskaitē bija palika vien 18.pozīcijā.

“Māte daba mūs pārsteidza ar tādu lietu, ka pat slotiņas nespēja tīrīt ūdeni nost no logiem, līdz ar to visi līderi atkritām uz beigām,” sarunā ar aģentūru LETA sacensības atcerējās Baumanis. “Savukārt nākamo kvalifikāciju sākām, kad vēl nelija, bet uzreiz pēc mums sāka atkal līt, tāpēc viss izvērtās abpusēji godīgi.”

Baumanis iekļuva pusfinālā un tajā bija pārliecinošs sava brauciena līderis, tomēr pēdējā aplī viņu piemeklēja neveiksme.

“Pusfināla pēdējā aplī, kad vajadzēja doties džokerī, negaidīti pārtrūka trosīte, kas motorā regulē gāzi. Pedālis palika iespiests grīdā,” stāstīja sportists. “Nedaudz apjuku kā braukt, lai tiktu līdz galam, bet tas izdevās, kaut viegli nebija.”

Neskatoties uz šo incidentu, Baumanis noturējās trijniekā un kvalificējās finālam, tomēr tajā uz starta neizdevās izbraukt.

“Pietrūka divas minūtes, lai visu paspētu sataisīt. Uzreiz pēc brauciena motors bija 120 grādus karsts un mehāniķis pat apdedzināja rokas. Milzīgs paldies, ka viņi centās, bet to nevar izdarīt piecās minūtēs,” stāstīja Baumanis, gan apzinoties, ka tā var notikt ikvienam. “Tāds ir sports un tehnika ir tehnika. Nekad neko nevar zināt.”

Čempionāta kopvērtējumā “Super1600” klasē pirms pēdējā posma, kas nākamnedēļ risināsies Vācijā, Sabo tagad ir 117 punkti, bet 12 punktus viņam zaudē A.Baumanis. Savukārt latvietim jau līdz astoņu punktu atstatumam pietuvojies soms Jusi Peteri Lepihalme.

“Jācenšas izbaudīt sezonas pēdējās sacensības, neuzliekot sev lielu slogu. Varbūt šoreiz paveiksies man,” stāstīja Baumanis, paužot, ka viņi ar komandas biedru šosezon viens no otra mācās. “Varbūt viņš nedaudz ātrāks ir tehniskajās trasēs, kāda ir Rīga, es esmu ātrāks citās.”

Latvijai pēdējos gados “Super1600” klase bijusi veiksmīga, jo 2013.gadā tajā par Eiropas čempionu kļuva Reinis Nitišs, bet 2015.gadā kopvērtējumā triumfēja Jānis Baumanis.

Saistītās tēmas: Artis Baumanis

youtube icon
Abonēt youtube