Attiecībās ar Krieviju nepieciešama jauna spriedzes mazināšana, intervijā Krievijas telekanālam RT atzina Vācijas ārlietu ministrs sociāldemokrāts Zigmārs Gabriēls.

Ja ANO miera uzturētāju misijas izvietošanas rezultātā Donbasā iestāsies pamiers, “mums būs jāsāk runāt par [Krievijai noteikto Eiropas Savienības (ES)] sankciju samazināšanu,” norādīja ministrs.

“Esmu lielā mērā pārliecināts, ka mums ir nepieciešama jauna spriedzes mazināšana ar Krieviju, kaut arī Krimas un Ukrainas dēļ mums ir sarežģīts konflikts,” sacīja Gabriēls.

“Ja nestrādāsim kopā ar Krieviju, mēs pasaulē nespēsim atrisināt daudzas problēmas,” viņš piebilda.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina nesenā ideja par ANO misijas nosūtīšanu uz Donbasu ir “nopietns priekšlikums”, atzina ministrs.

Kaut arī Krievijai un Vācijai ir atšķirīgs redzējums par šīs misijas “konkrētām aprisēm”, “būtu vājprāts nesēsties pie sarunu galda, lai debatētu par šo ideju un tās iemiesošanu”.

Eiropā dažu paustais viedoklis, ka Krievijai noteiktās sankcijas var atcelt vienīgi tad, kad Minskas vienošanās būs izpildītas par 100%, ir nereālistisks, norādīja ministrs.

Šī ir jau otrā reize, kad Gabriēls sniedz interviju par Kremļa propagandas instrumentu uzskatītajai RT.

Gabriēls skaidrojis, ka tādējādi grib uzrunāt Vācijā dzīvojošos Krievijas izcelsmes pilsoņus.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Saistītās tēmas: krievijaVācijaZigmārs Gabriels

youtube icon
Abonēt youtube