Strādājot nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektore bija ieguvusi informāciju, ka Rīgā, kādā garāžā tiek realizēta nelegālā degviela.

Pirmdien, 25. septembrī, policisti ieradās šajā vietā, lai veiktu pārbaudi. Policistu ierašanās brīdī 1976. gadā dzimis vīrietis apkalpoja savu “klientu”, pildot viņa automašīnā nelegālo degvielu. Jāpiemin, ka degvielas tirgonis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Pārbaudes laikā garāžā policisti kopā uzgāja un atsavināja 650 litru nelegālā benzīna un 20 litru dīzeļdegvielas. Šīm vielām nozīmēta ekspertīze un policisti skaidro to izcelsmi. Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169./3 panta – par akcīzes preču iegādes, realizācijas un uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu fiziskajām personām piemēro no 70 līdz 700 eiro naudas sodu, bet juridiskajām personām — no 70 līdz 7100 eiro naudas sodu, konfiscējot šīs preces un to pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

youtube icon
Abonēt youtube