Ceturtdienā tvitera lietotāji komentēja šādas ziņas:

Saeima pieņem kopbraukšanas pakalpojuma regulējumu.

Rīgas centrā satiksmes negadījumā cietuši četri bērnudārza audzēkņi; vadītājam konstatē nelielu reibumu.

Sandis Ozoliņš pēc abpusējas vienošanās atstāj Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatu.

1. Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Autopārvadājumu likumā, ar kuriem tiks ieviests kopbraukšanas pakalpojuma regulējums, kā arī pilnveidota taksometru un autoostu darbība. Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, kopbraukšana noteikta kā pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili, kurā ir ne vairāk kā četras pasažieru sēdvietas. Tas būs pakalpojums ar vieglo automašīnu līdztekus pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru. Šādu pakalpojumu varēs piedāvāt, pieprasīt un apstiprināt, izmantojot tikai elektronisko sakaru līdzekļus tiešsaistē tīmekļvietnē vai mobilajā lietotnē. Apmaksāt šādu pakalpojumu varēs tikai bezskaidrā naudā. Jaunais regulējums stāsies spēkā nākamā gada 1.martā, savukārt praktisko kārtību kopbraukšanas pakalpojumam noteiks valdība. Tvitera lietotāji atbalsta Saeimas lēmumu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) komentē pieņemtos grozījumus.

Uzņēmējs Reinis Ceplis interesējas par grozījumiem.

Tikmēr “Vienotības” Jaunatnes organizācijas valdes loceklis Krišjānis Bušs atbalstītu, ja pašmāju uzņēmumi nokopētu kādu kopbraukšanas aplikāciju.

https://twitter.com/kbuss/status/913349956538421248

2. Rīgas centrā šodien satiksmes negadījumā cietuši četri bērnudārza audzēkņi, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Ap plkst.12 policijā tika saņemta informācija par ceļu satiksmes negadījumu Hanzas un Strēlnieku ielas krustojumā. Sākotnējā informācija liecina, ka 1987.gadā dzimis vīrietis, iespējams, veselības problēmu dēļ zaudējis kontroli pār “Volvo” markas automašīnu. Tā rezultātā automašīnas vadītājs uzbraucis uz ietves, kur tajā brīdī audzinātājas pavadībā gāja bērnudārza grupiņa. Uz vietas veiktajā alkohola pārbaudē vadītāja organismā konstatētas 0,16 promiles. Kā aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Vita Šteina, patlaban bērniem tiek veikti izmeklējumi, un pirmie rezultāti liecinot, ka smagu traumu bērniem nav. Tvitera lietotāji spriež par satiksmes drošību galvaspilsētas ielās.

Notikušo pamanījis uzņēmējs un sabiedrisko attiecību eksperts Ansis Egle.

Tvitera lietotājs Kaspars min iespējamo satiksmes negadījuma iemeslu.

https://twitter.com/Kaspars_Zn/status/913370598931386368

Tvitera lietotāja “madam I.” rosina veikt izmaiņas ceļu satiksmes noteikumos.

3. Leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pēc abpusējas vienošanās atstājis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatu, vēsta klubs. AS “Dinamo Rīga” padome par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprinājusi Ģirtu Ankipānu, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus. Rīgas “Dinamo” piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas, kas ir kluba antirekords. Latvijas klubs ar pieciem punktiem 16 mačos ir pēdējā vietā visā līgā. Pašlaik 45 gadus vecais Ozoliņš maija beigās negaidīti tika apstiprināts Rīgas “Dinamo” galvenā trenera amatā. Leģendārajam latviešu aizsargam šī bija pirmā pieredze pie kādas komandas stūres. Tvitera lietotāji komentēja izmaiņas “Dinamo” kapteiņu sastāvā.

Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs (S) satraucas par “Dinamo” turpmāko likteni.

Žurnālists Bens Latkovskis novērtē Ozoliņa sniegumu trenera amatā.

Par šīs dienas notikumiem skumst tvitera lietotājs Mārtiņš Dzenītis.

 

youtube icon
Abonēt youtube