Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova Pekinas WTA “Premier” sērijas turnīra pirmajā kārtā šodien tiekas ar Krievijas tenisa zvaigzni Mariju Šarapovu, kuru septembra sākumā uzvarēja ASV atklātajā čempionātā. Mačs norisināsies centrālajā kortā un tas nesāksies ātrāk par plkst.14.30 pēc Latvijas laika.

Sevastova turnīrā ir izlikta ar 16.numuru, kamēr Šarapova Pekinā startēs ar īpašo ielūgumu jeb “wild card”. Krievijas tenisiste 2014.gadā kļuva par Pekinas turnīra uzvarētāju.

Abas tenisistes 3.septembrī Ņujorkā tikās ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā, aizraujošā cīņā, kura ilga divas stundas un 18 minūtes, Sevastovai svinot uzvaru ar 5-7, 6-4, 6-2. Sevastova šobrīd pasaules rangā atrodas 18.pozīcijā, bet Šarapova, kura pavasarī atgriezās tenisā pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas, ir ranga 104.rakete.

Sevastovas un Šarapovas cīņas uzvarētāja otrajā kārtā mērosies spēkiem ar krievietes Jekaterinas Makarovas un kādas kvalifikācijas veiksminieces dueļa uzvarētāju. Zīmīgi, ka Sevastova aizvadītajā svētdienā jau tikās ar Makarovu Uhaņas WTA “Premier” turnīra pirmajā kārtā, ciešot zaudējumu ar 4-6, 2-6.

Šarapova savulaik vairākas reizes bijusi ranga līdere, kopā vadībā atrodoties 21 nedēļu. Pērn viņa par aizliegtās vielas meldonija lietošanu saņēma 15 mēnešu diskvalifikāciju. Šarapova ir 2006.gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, kā arī divas reizes triumfējusi Francijas atklātajā čempionātā, bet pa reizei ieguvusi arī Austrālijas atklātā čempionāta un Vimbldonas čempionāta uzvarētājas titulus.

Sevastovai šī ir veiksmīgākā sezona karjerā, kas izpaužas arī pasaules rangā. Kopš februāra Latvijas tenisiste tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā un jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā. Tiesa, viņa pagaidām palikusi Latvijas pirmās raketes Aļonas Ostapenko fonā, kura triumfēja Francijas atklātajā čempionātā un jau sasniegusi ranga pirmo desmitnieku.

Kā vēstīts, Ostapenko piektdien Uhaņas “Premier” pusfinālā, nepārvarot nogurumu, ar 3-6, 0-6 kapitulēja Ešlijai Bārtijai no Austrālijas.

Ostapenko Pekinas turnīrā ir izlikta ar devīto numuru. Tā kā Ostapenko Uhaņā sasniedza pusfinālu, tad viņa Pekinā sāks spēlēt no otrās kārtas. Latvijas tenisistes pretiniece Pekinā noskaidrosies pieredzējušās austrālietes Samanatas Stosuras (WTA 44.) un čehietes Kateržinas Sinjakovas (WTA 47.) duelī.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Mugurusa, kura Pekinā titulu izcīnīja 2015.gadā, bet pērn pie panākuma tika poliete Agņeška Radvaņska, kura titula aizstāvēšanu sāks pret kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Abas Latvijas tenisistes Pekinā plāno piedalīties arī dubultspēļu turnīrā. Šobrīd plānots, ka Sevastova duetā ar horvātieti Donnu Vekiču pirmajā kārtā tiksies ar šī gada “US Open” čempioni Sloenu Stīvensu no ASV un Heteri Vatsoni no Lielbritānijas. Savukārt Ostapenko duetā ar rumānieti Soranu Kirstju spēkosies pret Rumānijas tenisisti Moniku Nikulesku un Taivānas sportisti Suveju Sje.

Pekinā risināsies “Premier Mandatory” sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc “Grand Slam” sacensībām.

Saistītās tēmas: Anastasija SevastovaMariju ŠarapovuPekina

youtube icon
Abonēt youtube