Katalonijā svētdien notikušajā referendumā par reģiona neatkarību nobalsoja 90% tā dalībnieku, paziņojušas Katalonijas varasiestādes. Katalonijas valdības preses pārstāvis Džordi Turuļs pavēstīja, ka atbilstoši sākotnējiem rezultātiem par reģiona neatkarību nobalsoja 2,02 miljoni balsstiesīgo reģiona iedzīvotāju, bet kopumā referendumā piedalījās 2,26 miljoni cilvēku.

Reģiona valdības vadītājs Karless Pudždemons pēc balsošanas iecirkņu slēgšanas jau bija paziņojis, ka referenduma rezultātā Katalonija ieguvusi tiesības kļūt par neatkarīgu valsti republikas formā. Rezultāti “tuvākajās dienās” tiks iesniegti Katalonijas parlamentam, “lai tas varētu īstenot” referenduma likumu, kas paredz neatkarības pasludināšanu “jā” nometnes uzvaras gadījumā, norādīja Pudždemons. Reģiona varasiestādes paziņojušas, ka konfrontācijā ar policiju neatkarības referenduma laikā Katalonijā svētdien cietuši 844 cilvēki, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība. Tvitera lietotāji izsaka domas par notikušo referendumu, daudziem izbrīnu radījis pašmāju politiķu komentāru trūkums.

Pensionāre Guna Skangale atbalsta Katalonijas iedzīvotāju cīņu par neatkarību.

Ierēdnis Pēteris Krišjānis izsakās par Spānijā notiekošo.

Spānijas nostāja raisījusi pārdomas portāla “Draugiem.lv” radošajam direktoram Guntaram Meluškānam.

“Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns vērsis uzmanību referenduma laikā notikušajām sadursmēm.

Līdzcilvēku nostāja radījusi neizpratni tvitera lietotājam Ivaram.

https://twitter.com/SudmalisIvars/status/914561414605545472

Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK) izsaka savas prognozes par referendumu.

Tvitera lietotājs Ojārs Kapteinis vērš uzmanību Katalonijas līdzībai ar Latgali.

Dombrava norāda uz atšķirībām.

Baltijas jūras telpiskās plānošanas iniciatīvas VASAB sekretariāta vadītājs Tālis Linkaits pamanījis valsts amatpersonu skopos komentārus par Katalonijas referendumu.

Reklāmas nozares speciālists Edijs Majors raksturo latviešu attieksmi pret referendumu.

https://twitter.com/EdijsMajors/status/914451235113226240

youtube icon
Abonēt youtube