Jau nākamo svētdien TV3 skatītāji varēs sekot līdzi TV3 šova “X-Faktors” tiešraidēm, kur sevi mēģinās noskaidrot 12 finālisti. Šī vakara spraigajā cīņā par krēsliem finālā cīnījās grupas un dalībnieki vecāki par 25 gadiem. Žūrija bija labvēlīga jau iepriekš uz skatuves redzētajam jelgavniekam Edgaram Kreilim un arī Sabīnei Berezinai ar viņas grupu “Fellas”.

 

Katrs “X-Faktora” mentors jeb dalībnieku vadītājs sev komandu atlasīja ļoti dažādi. Aija Auškāpa jauniešu komandas finālistus atlasīja jau pagājušajā svētdienā. Un viņas izvēle bija par labu nevis talantam vai publikai, bet spilgtām personībām. Šķiet, pilnīgi pretēji sev komandu no cilvēkiem, kas vecāki par 25 gadiem, atlasīja mūziķis Intars Busulis. Viņa komandā tika jelgavnieks Edgars Kreilis, kuru iepazinām jau šogad startējot “Supernova” pusfinālā. Mūziķis tomēr neiekļāva savā komandā ne skatītāju mīluli dziesminieku Matīsu Kļaviņu, ne mutīgo latgalieti Margaritu Kolosovu. Savukārt, kopā ar Kreili finālā redzēs varbūt ne tik spilgtus, bet vokāli spēcīgos Aivo Oskis, Nadeždu Maņkeviču un Līgu Rīderi.

Vieglākā izvēle šoreiz bija bargajam kritiķim Reinim Sējānam, jo grupu konkurence bija salīdzinoši niecīga. Principā, atlika tikai nedaudz piedomāt, kurus neņemt. Viņa pozitīvo lēmumu saņēma arī jau labi zināmās dziedātājas Sabīnes Berezinas jeb īstajā vārdā Sabīnes Geibas meiteņu trio “Fellas”. Protams, arī folkgrupa “Tautumeitas” būs redzamas “X-Faktora” finālā, tāpat kā daudzbalsīgie ”Koukie band”. Pārsteidzoši, bet Sējāns finālā vietu atvēlēja krietni izaugušajiem “Jūras akmentiņiem”, kas aizvien dzied vecās labās dziesmas no deviņdesmitajiem. Tieši ”The Stones” iekļūšanu starp labākajiem var uzskatīt par šī “X-Faktora” lielāko pārsteigumu.

Foto: Jānis Ogle

Saistītās tēmas: Edgars KreilisSabīne BerezinaTautumeitasX-faktors

youtube icon
Abonēt youtube