Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) neparakstīs ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (V) atlūgumu, pirms nebūs zināms nākamais ekonomikas ministrs un viņš nebūs paudis apņemšanos pildīt valdības rīcības plānā rakstīto, šodien intervijā “Latvijas Radio 4” sacīja premjers.

Kučinskis neslēpa, ka jau pirms mēneša zinājis par Ašeradena plānu pamest valdību, taču konkrētāk šis jautājums ar ekonomikas ministru apspriests vakar, kad premjers mēģinājis Ašeradenu pierunāt nespert šādu soli.

“”Vienotība” ir pieņēmusi šādu lēmumu, bet es vēl neesmu saņēmis rakstisku Ašeradena iesniegumu. Es šo iesniegumu neparakstīšu, kamēr nebūšu pārliecinājies par to, kā attīstīsies tālākā situācija, piemēram, par valsts budžeta pieņemšanu, kā arī noteicošs faktors būs ekonomikas ministra amata kandidāts,” skaidroja Kučinskis.

Pēc Ministru prezidenta domām, ir svarīgi zināt iespējamos ekonomikas ministra amata kandidātus, jo ministra redzeslokā patlaban ir virkne svarīgu un sarežģītu jautājumu, piemēram, sarunas ar “Telia” par SIA “Latvijas Mobilais telefons” un SIA “Lattelecom” apvienošanu, situācija ar “Liepājas metalurgu”, dabasgāzes tirgus jautājumi u.c. Tāpat svarīgs aspekts būs nākamā ekonomikas ministra apņemšanās pildīt valdības rīcības plānā ietvertos uzdevumus. “Man ir jāpārliecinās, ka tas viss tiks turpināts,” teica premjers.

Šodien Kučinskis ticies ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidentu Vitāliju Gavrilovu un puses vienojušās, ka arī LDDK tiks iesaistīta nākamā ekonomikas ministra izvēlē.

“LDDK nepiedalīsies ekonomikas ministra apstiprināšanā, bet mums būs svarīgs darba devēju atbalsts. Šis ir pirmais Ministru kabinets, kas stingri turas pie vadības rīcības plāna izpildes, savukārt ekonomikas sadaļa tika rakstīta kopā ar darba devējiem, tāpēc arī mums būs svarīgs LDDK viedoklis par nākamo ekonomikas ministru,” stāstīja Kučinskis.

Ministru prezidents nekomentēja izskanējušo informāciju par iespējamajiem Ašeradena pēctečiem, jo premjers nav saņēmis oficiālu apstiprinājumu par minētajām personām. “Es zinu tikai tos, kas nebūs ekonomikas ministra amata kandidāti,” piebilda Kučinskis.

Premjers vēlreiz uzsvēra, ka viņš negrasās parakstīt Ašeradena atlūgumu, kamēr nebūs zināms viņa pēctecis.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Ašeradens vakar izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu “Vienotības” Saeimas frakciju.

Ašeradens vakar partijas biedriem piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta. Jautājums formāli tikšot atrisināts nākamo nedēļu laikā, “Vienotībai” piedāvājot arī jaunu ekonomikas ministra kandidātu.

Politiķis šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja, ka vakar “Vienotības” valdei bija garas diskusijas par potenciālajiem pretendentiem uz ministra amatu, un esot veidojies priekšstats par trīs potenciālajiem amata kandidātiem, kuri varētu uzņemties ekonomikas ministra pienākumus.

“”Vienotība” nekādā ziņā neatsakās no ministra amata, un, cik tas būs manos spēkos, nākamo kandidātu ministra amatā atbalstīšu. Gala lēmumu, kuru no trīs kandidātiem virzīsim, pieņemsim pirmdien, 16.oktobrī un uzreiz varu teikt, ka visi trīs pretendenti ir no partijas, ” sacīja Ašeradens.

Saistītās tēmas: atlūgumsMāris Kučinskis.

youtube icon
Abonēt youtube