Latviešu hokejists Zemgus Girgensons ceturtdien veica divas rezultatīvas piespēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Bufalo “Sabres” komanda piedzīvoja ceturto zaudējumu tikpat spēlēs.

“Sabres” izbraukumā ar 2:3 (1:2, 1:1, 0:0) piekāpās Sanhosē “Sharks”, kas tikusi pie pirmās uzvaras trīs aizvadītajos mačos.

Bufalo komandai šis mačs neiesākās veiksmīgi, jo jau trešajā minūtē Tomāšs Hertls izmantoja lielisku partnera piespēli uz vārtu priekšu, atklādams rezultātu. Desmit minūtes vēlāk Girgensons labajā malā iesāka uzbrukumu, piespēlējot ripu Džekam Aikelam. Viņš pēc tam to pāradresēja Džeisonam Pominvilam, kurš panāca izlīdzinājumu.

Pirmās trešdaļas turpinājumā Kriss Tīrnijs no jauna vadībā izvirzīja “Sharks” vienību, tomēr 27.minūtē pēc vēl vienas Girgensona un Aikela saspēles Pominvils guva savus otros vārtus šajā cīņā un panāca 2:2. Tomēr 35.minūtē Sanhosē vienība guva uzvaras vārtus, kad pēc nelielas cīņas vārtu priekšā izcēlās Timo Meiers.

Trešajā trešdaļā vārti vairs netika gūti.

Girgensons šajā mačā spēlē “Sabres” pirmajā uzbrucēju virknējumā, bet kopumā viņš laukumā pavadīja 14 minūtes un deviņas sekundes (ilgākais spēles laiks šosezon), kuru laikā bez divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās arī ar vienu metienu pa vārtiem, pieciem spēka paņēmieniem, diviem bloķētiem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs divas piespēles latvietim ir pirmie rezultativitātes punkti šosezon, bet četros mačos viņš atzīmējies arī ar neitrālu lietderības koeficientu.

Zīmīgi, ka jau iepriekšējā sezonā Girgensonam ar Aikelu bija diezgan veiksmīga sadarbība, kad viņi spēlēja vienā maiņā.

“Sabres” nākamo maču aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Losandželosas “Kings”. Bufalo vienība ar vienu punktu četrās spēlēs starp Austrumu konferences 16 komandām ieņem pēdējo vietu.

Saistītās tēmas: NHLSabresZemgus Girgensons

youtube icon
Abonēt youtube