Šodien plkst.18 Liepājas viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē notiks koncertcikla “Iededz gaismu” ieskaņas koncerts, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Anna Paula Pujēna. Klavieru un akardeona dueta “Lua” koncertā “Franču mūzikas vilinājums” piedalīsies franču mūziķi – pianists Žans Marī Mašado un akordeonists Didjē Itirsarī.

Abi mūziķi viens otru pazīst jau ilgus gadus. Viņi ir sadarbojušies, spēlējot Mašado orķestrī “Dansaz”, bet kopš 2016.gada abi uzstājas kā duets “Lua”. Viņu saspēle tiek raksturota kā telepātiska un vienlaikus spirgtuma pilna. Liepājā viņi uzstāsies ar kompozīcijām no šī gada februārī iznākušā pirmā kopīgā mūzikas albuma, kas jau guvis atzinību Francijā un ārpus tās robežām. Tas izceļas ar pārdomātām un sirsnīgām kompozīcijām, kuras klausītāju aizved no lirisma līdz abstraktām un sapņainām noskaņām, sacīja Pujēna.

Koncertcikls “Iededz gaismu” jau vairākus gadus notiek gada tumšākajos mēnešos. Šogad gaidāmi vairāki koncerti, no kuriem tuvākie būs “Made in Belgium. No Balkāniem līdz džezam” 20.oktobrī, “Sinfoniettas Rīga” stīgu kvarteta un saksofonista Arvīda Kozlovska “Dziesmas bez vārdiem” 4.novembrī un pianistu Jura Žvikova un Sanitas Glazenburgas dueta “Melno taustiņu burvji” uzstāšanās 18.novembrī. Koncerti notiks gan viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē, gan Liepājas koncertzālē.

Foto: Jānis Ogle

Saistītās tēmas: Iededz gaismukoncertsLiepājaŽans Marī Mašado

youtube icon
Abonēt youtube