Ilggadējais Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra valdes loceklis Eduards Cehovals iesniedzis atlūgumu, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Lita Kokale.

Kokale skaidroja, ka Cehovals 3.oktobrī vērsās ministrijā ar iesniegumu, lūdzot nepagarināt ar viņu darba attiecības. Cehovala pilnvaru termiņš beigsies 29.novembrī.

Viņš pašlaik ir teātra vienīgais valdes loceklis un to vada jau teju 30 gadus. Šogad Cehovals svinēja 70 gadu jubileju. Pēdējo reizi par teātra vadītāju uz kārtējo trīs gadu termiņu viņš tika apstiprināts 2014.gada izskaņā.

Ņemot vērā Cehovala lēmumu, KM izsludinājusi atklātu konkursu uz valdes locekļa amatu. Atalgojums paredzēts 2453 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, teicamas latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu, tostarp krievu valodas, zināšanas. Tāpat tiek sagaidīta izpratne par kultūras nozarēm, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiska, konceptuāla un radoša domāšana, labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Rīgas krievu teātra valdes locekļa amata pretendentiem jāiesniedz teātra iepriekšējās trīs gadu darbības izvērtējums, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Pretendenti pieteikumus līdz 3.novembrim aicināti iesūtīt pa pastu, iesniegt personīgi KM Dokumentu pārvaldības nodaļā vai arī nosūtīt elektroniski uz e-pastu.

Pieteikumus Rīgas krievu teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pildīs KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš, komisijas priekšsēdētāja vietnieces pienākumus – KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone. Komisijas locekļi būs VSIA “Dailes teātris” valdes loceklis Andris Vītols, Pārresoru koordinācijas centra kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Sarmīte Ozola un neatkarīgais eksperts – Latvijas Teātra padomes pārstāvis, Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

youtube icon
Abonēt youtube