Seksa skandāls Holivudā radīja mirkļabirku Metoo, ko izmanto sievietes visā pasaulē atklājot, ka piedzīvojušas seksuālu uzmākšanos. Nepilnas nedēļas laikā, tas pamatīgi šokēja profesionālo sporta pasauli. Slavenās ukraiņu vingrotājas Tatjanas Gucu atklātības mirklim par to, ka viņu 15 gadu vecumā seksuāli izmantojis leģendārais baltkrievu vingrotājs Vitālijs Ščerbo, kuram tajā laikā bija 19 gadu, sekojusi vēl kāda pazīstama sportiste: Londonas olimpisko spēļu uzvarētāja un sudraba medaļas ieguvēja vingrošanā amerikāniete Makaila Maronija. Viņas atzīšanās atklāj līdzīgu situāciju arī ASV izlasē, turklāt nesen un daudzu gadu garumā.

 

Nedēļas sākumā Tatjana Gucu, kuru pasaule zina kā divkārtēju olimpisko čempioni Barselonas spēlēs Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) sastāvā, 27 gadus pēc klusēšanas nākusi klajā ar atzīšanos: mani 15 gadu vecumā izvaroja. Notikušajā viņa apsūdz savu komandas biedru, seškārtēju Barselonas olimpisko čempionu un četrkārtēju Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju Vitāliju Ščerbo. Abi sportisti Barselonas olimpiskajās spēlēs pārstāvēja NVS, kas startēja kā “Apvienotā komanda”. “Tas, kurš mani izvaroja 1991. gadā, Vitālijs Ščerbo. Monstrs, kura dēļ biju spiesta dzīvot savu baiļu cietumā. Tu mēģināsi sevi aizsargāt, es zinu, bet mani pierādījumi ir spēcīgāki par taviem vārdiem. Tagad es esmu spēcīgāka nekā jebkad iepriekš. Tu nespēsi mani salauzt! Mans Pelnrušķītes stāsts: esmu to pārdzīvojusi un atbalstīšu katru, kurš baidās atklāties,” rakstīja Gucu, sakot ironisku “paldies” diviem saviem tā laika komandas biedriem.

Slavenās ukraiņu vingrotājas Tatjanas Gucu atklātības mirklim par to, ka viņu 15 gadu vecumā seksuāli izmantojis leģendārais baltkrievu vingrotājs Vitālijs Ščerbo, kuram tajā laikā bija 19 gadu, sekojusi vēl kāda pazīstama sportiste: Londonas olimpisko spēļu uzvarētāja un sudraba medaļas ieguvēja vingrošanā amerikāniete Makaila Maronija. Viņas atzīšanās atklāj līdzīgu situāciju arī ASV izlasē, turklāt nesen un daudzu gadu garumā.

Maronija savā ierakstā atklāj prātam neaptveramas lietas, ka  jau no 13 gadu vecuma bija ASV izlases redzeslokā, kad sākās treniņnometnes un sadarbība ar dakteri Naseru, kurš jau no tā vecuma viņai veicis “īpašas procedūras”, kādas piekopis jau vismaz 30 gadu. Šīs viņa “procedūras” nebeidzās līdz šobrīd tikai 21 gadu vecā sportiste beidza savu karjeru, kas notika jau 2016. gada februārī. Šīs “procedūras” tika piekoptas gan pirms Londonas olimpisko spēļu medaļu izcīnīšas, gan pirms visām citām sacensībām.

Saistītās tēmas: #MeTooIzvarošanaSportsTatjana GutsuVitāliju Ščerbo

youtube icon
Abonēt youtube