Tvitera lietotāji ceturtdienā apsprieda šādus tematus:

Latvijas lielāko pelnītāju vidū šogad pirmo reizi iekļuvis arī Šlesera dēls, nopelnot 10,8 miljonus eiro.

Pilsētvides instalācija “Pērtiķis Sems” pametīs Kronvalda parku.

Piedzēries vīrietis iezogas skolas sporta stadionā un māca bērniem vingrot.

1. Latvijas lielāko pelnītāju vidū šogad pirmo reizi iekļuvis bijušā politiķa Aināra Šlesera dēls Edvards, nopelnot 10,787 miljonus eiro, liecina laikraksta “Dienas Bizness” izdotais ikgadējais žurnāls “100 Latvijas lielākie pelnītāji”. Tādejādi viņš Latvijas 100 lielāko pelnītāju sarakstā ierindojies 6.vietā. Žurnāls norāda, ka Šlesera dēls sarakstā iekļuvis pirmo reizi. Šo godu viņam sarūpējusi SIA “Regma 1”, kurā viņam pieder 70% kapitāldaļu. Pārējie 30% pieder Aināram Šleseram, viņa sievai un otram dēlam. Pērn “Regma 1” strādāja ar 15,41 miljona eiro konsolidēto peļņu. Uzņēmums oficiāli nodarbojas ar finanšu pakalpojumiem, taču peļņu ģenerējis vesels kompāniju tīkls. Tvitera lietotāji apbrīno jaunā uzņēmēja veiksmi.

Students Viesturs Krūmiņliepa ziņo, kā iztērētu Šlesera dēla gūto peļņu.

Uz netaisnību norāda tvitera lietotājs Krists Šukevičs.

Tikmēr Edgars Siliņš asprātīgi komentē Šlesera dēla sasniegto.

2. Pilsētvides instalācija “Pērtiķis Sems”, kas kopš pagājušā gada septembra atrodas Kronvalda parkā, šīs nedēļas laikā tiks nogādāts bērnu izklaides parkā “Avārijas brigāde” Lēdmanes pagastā, aģentūrai LETA sacīja Mākslas menedžmenta un informācijas centra (MMIC) valdes priekšsēdētāja vietniece Māra Ādiņa. Viņa skaidroja, ka no šī gada pavasara līdz rudenim tika meklēts kopsaucējs starp MMIC un Rīgas domes iestādēm par Sema nākotni. MMIC piedāvāja instalāciju izvietot citviet Rīgā, taču daudzo iesaistīto departamentu un plašo diskusiju dēļ, risinājums tā arī netika atrasts. Viņa norādīja, ka “Avārijas brigādes” vadība esot vērsusies pie MMIC ar iniciatīvu pārvietot Semu uz savu izklaides parka teritoriju, tādēļ viņi arī būs tie, kas veiks instalācijas demontāžu un pārvešanu. Par “Pērtiķa Sema” pazušanu jau ziņo tviterlietotāji.

Baltijas jūras telpiskās plānošanas iniciatīvas VASAB sekretariāta vadītājs Tālis Linkaits cer, ka notikušais iespaidos Rīgas domes darbu.

Publiciste Elita Veidemane tikai priecājas par Sema pārvešanu.

Savukārt iebildumi pret skulptūru nebija Latvijas Universitātes profesoram Ģirtam Karnītim.

3. Trešdienas pēcpusdienā pie kādas Ķengaraga skolas aizturēts iereibis vīrietis, kurš iezadzies sporta stadionā un mācījis bērniem vingrot, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene. Alkohola skurbulī esošais kungs traucēja sporta nodarbību, rādot kā viņaprāt pareizi būtu jāveic dažādi iesildīšanās vingrinājumi. Policiste piegāja pie iereibušā vīrieša un lūdza viņam doties prom. Kungs uz aizrādījumiem reaģēja agresīvi, sākot lamāties ar cieņu aizskarošiem vārdiem, kas bija vērsti gan pret bērniem, gan policisti. Uz notikuma vietu tika izsaukta tuvākā Valsts policijas ekipāža, kas 54 gadus veco vīrieti aizturēja turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Tviterlietotāji dalās domās par iereibušā vīrieša rīcības motīviem.

Tvitera konts ar nosaukumu”Chiulju Pussala” nesaprot līdzcilvēku iebildumu motīvus.

Neko neparastu notikušajā nesaskata Kristians Šmits.

Tvitera lietotājs Matīss Klīve pieļauj, ka minētais vīrietis varētu būt izbijis sporta skolotājs.

Saistītās tēmas: Tvitera lietotāji

youtube icon
Abonēt youtube