Helovīns ir laiks, kad cilvēkiem gribās pakutināt sev nervus ar dažādiem biedējošiem skatiem. Izrādās, dažreiz pietiek ar viena mūzikas videoklipa noskatīšanos, lai uz ādas uzmestos zosāda un ķermenim pāri pārskrietu šermuļi. Portāls ritakafija.lv piedāvā noskatīties desmit visu laiku biedējošākos mūzikas klipus.  Taču, pirms skaties – atceries šī raksta nosaukumu…

 

10. The Prodigy- Breathe

Šajā psihodēliskajā klipā ir apspēlētas vairākas cilvēku fobijas. Sākot ar bailēm no slēgtām telpām līdz pat bailēm no krokodiliem. Taču, psiholoģiski šis ir viens no mazāk psihi  traumējošajiem klipiem šajā sarakstā.

9. Nine Inch Nails- Closer

Vardarbība pret dzīvniekiem. Cilvēku iekšējo orgānu izņemšana un pārspīlēta seksualitāte, tā šīs visai liriskās dziesmas klipa cenzēšanas iemeslus skaidroja MTV. Starp citu šīs grupas video klips dziesmai “Perfect Drug” arī varētu kandidēt uz vietu šajā topā.

8. MGMT- KIDS
Klips liek aizdomāties, ko un kā savā pasaulē īsti redz bērni. Videoklips ir tik baiss, ka sociālajos tīklos var noskatīties tikai epizodes no klipa tapšanas.

7. Deivids Bovījs- Lazarus
Šis sirdi plosošās dziesmas videoklips ir tapis slimnīcā īsi pirms mākslinieka nāvēs. Un tik tiešām šim klipam nevajag nekādus specefektus, lai radītu smagu nolemtības sajūtu.

6. Queens Of The Stone Age- Sick, Sick, Sick

Video ar izsmalcinātu kanibālismu. Bagātā dāma vakariņās notiesā vienu grupas mūziķi pēc otra. Tiesa pie pēdējās maltītes viņai paliek nelabi ap dūšu no pārēšanās. Savukārt, klipa skatītājiem slikti var palikt tik ļoti, ka veģetārais dzīves veids nebūt nešķitīs grūts.

5. Merlins Mensons- Born Villain

Šis mākslinieks liekus komentārus neprasa. Tomēr, šis nenoliedzami ir viņa brutālākais un biedējošākais mūzikas klips. Skats ar adatu riebumā liks novērsties no ekrāniem.

https://www.youtube.com/watch?v=hB0Dp9TrR1c

4. Einstürzende Neubauten- Sabrina
Šī vācu grupas melodiskā balāde videoversijā ir pārvērtusies par diezgan depresīvu psiholoģisku vēstījumu par cilvēku kritisko pašnovērtējumu.

3. Rammstein- Mein Herz Brennt

Ģeniāli, vardarbīgi, brutāli un ar milzīgu sarkasmu par nacionālismu. Un bērnu audzināšanu. Tieši bērnu piedalīšanās šo klipu padara episku.

 

2. Fever Ray- If I Had A Heart

Etniskā zviedru mūzika, groteskā solista balss ir ideāls fons šausmu filmai, kas risinās šīs dziesmas videoklipā. Blēras raganas uz šī klipa fona nobāl.

1. Aphex Twin – Come To Daddy

Šeit pat nav, ko komentēt. Ja, uzskatāt sevi par psihiski noturīgu personu- skatieties paši!

https://www.youtube.com/watch?v=s4ghznC4GU4

Saistītās tēmas: Helovīnsšausmīgi klipi

youtube icon
Abonēt youtube