Latvijas izlases riteņbraucējs Emīls Liepiņš, kurš ir Francijas profesionālās kontinentālās komandas “Delko Marseille Provence KTM” stažieris, trešdien ierindojās 85.vietā sezonas noslēdzošo sacensību Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) piektajā posmā.

Trešdien sacensību dalībniekiem bija jāveic 167 kilometrus gara distance, par kuras uzvarētāju sprinta finišā kļuva kopvērtējuma līderis Jakubs Marečko no Itālijas (“Willer Triestina – Selle Italia”), tikdams jau pie savas ceturtās uzvaras šajā velobraucienā. Viņš finišu sasniedza pēc trim stundām, 35 minūtēm un septiņām sekundēm.

Otrais tikmēr bija Liepiņa komandas biedrs Martins Lāss no Igaunijas, kamēr pirmo trijnieku noslēdza ukrainis Andrijs Kuļiks (“Kolss’).

Savukārt Liepiņš arī finišēja lielajā grupā, ierindojoties 85.vietā starp 114 dalībniekiem.

Pēc pieciem posmiem kopvērtējuma līderis ir Marečko, kamēr otro pozīciju ieņem Lāss, kurš zaudē 24 sekundes.

Tikmēr Liepiņš no itāļa atpaliek 44 sekundes, kopvērtējumā piedzīvojot kritumu par vienu vietu un tagad ieņem 13.pozīciju.

Kopumā velobraucienā tiks aizvadīti deviņi posmi, sacīkstēm noslēdzoties svētdien.

Patlaban 24 gadus vecais Liepiņš šosezon deviņas reizes finišējis labāko trijniekā UCI kategorijas velobraucienos vai to posmos, kas ir labākais rādītājs starp Latvijas riteņbraucējiem.

Liepiņš sezonu sāka “Rietumu banka-Rīga” komandā, bet no augusta karjeru turpina “Delko Marseille Provence KTM” rindās, kuru pārstāv arī Gatis Smukulis, bet vienības sporta direktors ir bijušais Latvijas profesionālais riteņbraucējs Arvis Piziks, kamēr mehāniķis – Kristaps Osis.

Noslēgtais līgums Liepiņam paredz stažiera statusu. Tā laikā braucējam ir iespēja pārstāvēt “Delko Marseille Provence KTM” komandu dažādās augsta mēroga UCI sacensībās. Ja sportists sevi sekmīgi apliecinās, vienība ir gatava noslēgt pilnvērtīgu līgumu uz nākamo sezonu.

Kā vēstīts, septembra beigās Smukulis uz vēl vienu sezonu pagarināja līgumu ar “Delko Marseille Provence KTM” komandu.

youtube icon
Abonēt youtube