Šonedēļ dienas gaismu ieraudzīja treileris  gaidāmajam pašmāju grāvējam “Nameja Gredzens” jeb “The Pagan King”. Nameja lomā iejutās kulta seriāla “Vikingi” galvenā intriganta Erlendura atveidotājs-  zviedru izcelsmes ekrāna zvaigzne Edvīns Endre. Pērn rudenī piedaloties Aizsardzības ministrijas rīkotajā pasākumā šo rindiņu autoram bija iespēja aprunāties ar galvenās lomas atveidotāju par pirmajiem iespaidiem Latvijā. Un Nameja lomas atveidotājs Edvīns Endre esot Latvijā labprāt sniedza interviju ritakafija.lv.

 

Jau kādu laiku tu uzturies Latvijā – vai atceries kādi bija tavi pirmie iespaidi un, kas varbūt ir mainījies tavās domās par Latviju.

– Es neuzturos Rīga, bet dzīvoju nedaudz ārpus galvaspilsētas. Atminoties savu ierašanos es saskatīju ļoti daudz līdzību ar Zviedriju, kas ir manas mājas. Man viss redzētais ļoti saistās ar Zviedrijas nomalēm, kuras es ļoti mīlu. Tas man rada pozitīvu māju sajūtu. Līdz ar to manas pirmās domas bija – šeit ir kā mājās. Un pagaidām nekas nav mainījies.  Latvieši ir ļoti draudzīgi, jautri. Esot šeit, esmu ļoti daudz smējies kopā ar aktieriem latviešiem.

 

Patīkami dzirdēt. Taču, runājot par Zviedriju, tu slavas saulītē nonāci pateicoties lomai seriālā “Vikingi”, tagad esi pie mums un filmējies “Nameja gredzens,” kas principā ir mūsu vikingu stāsts. Vai nav atkārtojuma sajūta?

– Īstenībā nē! Gan no stāsta viedokļa, gan arī žanra abi šie darbi tomēr ir pilnīgi atšķirīgi. Un arī manu atveidoto varoņu iezīmes ir pilnīgi pretējas.

 

 Nu, šeit tu esi pozitīvai tēls…

– Tā ir – “Vikingi” es nebiju tā jaukākā persona. Šeit es esmu varonis (nosmējās). Un manis nosauktie fakti arī ir tas, kāpēc es uzreiz piekritu piedalīties šajā projektā. Man kā aktierim ir ļoti svarīgi nepieļaut kļūdas lomu izvēlēs un vienkārši pārtēlot savus iepriekšējos personāžus. Es esmu no tiem, kam nepatīk sevi atkārtot. Godīgi sakot filmā  “Nameja gredzens” ir tas, ko es vēl neesmu darījis. Un man ir interesanti un tas sagādā prieku.

 

Runājot par prieku, kas tev līdz šim ir bijuši interesantākie piedzīvojumi saistībā ar filmēšanos šeit?

– Runājot par filmu… Es pat nezinu, vai es vispār, ko drīkstu jau stāstīt. Viss vēl ir procesā.

 

Labi mēģināsim savādāk… spriežot pēc bildēm sociālajā tīklā  instegram tev filmēšanas laikā nācās spēlēt regbiju, kas tev bija visai jautra jauna pieredze, tā ir?

– (sāk smieties) Ak, jā, šādi runājot par filmēšanas procesu man tiešam netrūkst jaunu un aizraujošu notikumu.  Runājot par regbiju – mēs filmējām epizodes ar variāciju par 13. gadsimta vīriešu sporta spēlēm.  Šī bija variācija, kāds varētu būt tā laika regbijs bez noteikumiem, maksimāli brutāls ar daudz smagiem ievainojumiem. Es filmējos kopā ar vietējiem regbija profesionāļiem. Un tiešām šīs bija vienas no jautrākajām filmēšanas ainām.

 

Kā pašam ar sportu, kāds ir tavs iecienītākais sporta veids

– Es noteikti esmu pilnībā pārņemts ar veikbordu. Patiesībā es pirmo reizi to izmēģināju pirms pāris dienām šeit Latvijā. Iesākums man nebija no tiem spožākajiem. Taču, es tagad esmu apņēmības pilns uzlabot savas prasmes.  Jā, veikbords noteikti ir mans sporta veids un es jau tagad to mīlu.

 

Ko vispār dari brīvajā laikā, kad nav filmēšana?

–Patiesībā mums nemaz nav tik daudz brīva laika. Filmēšana ir diezgan saspringta. Grafiks ir intensīvs un vienīgās brīvdienas ir svētdienas. Šajā dienā pārsvarā ir jādomā, kā neļaut sev atslābt. Savādāk būtu grūti atkal savākties, lai ar atdevi filmētos. Filmēšana tomēr ir vairāku stundu garumā, tāpēc zaudējot šo aktīvo spriedzi brīvdienā, būtu krietni grūtāk būt formā. Tāpēc, es izvēlos aktīvi atpūsties. Pārsvarā tas ir baseins, bet nu man ir jauna aizraušanās veikbords. Tas ir jautri un aktīvi. Nu, kaut kā tā es atpūšos šeit Latvijā.

 

Un, kā tu sevi izklaidē?

– Tā vispārīgi – tas ir kino un seriāli. Es tagad skatos “Narcos” tieši sākās jaunā sezona. Tas šobrīd ir mans mīļākais televīzijas seriāls. Jā, nu es sevi izklaidēju pie televizora ekrāna.

 

Cik daudz vārdu tu jau esi apguvis latviešu valodā?

– Man kauns atzīties… bet neesmu. Es zinu tikai, Paldies! Taču, es sāku jau izprast šo valodu. Filmēšanas laukumā es daudz dzirdu latviešu un krievu valodu. Es pamazām sāku iegaumēt atsevišķus vārdus. Man ir interesanti iepazīt šīs valodas, tomēr pagaidām es saku tikai- Paldies!


Foto: Jānis Ogle un Edvin Endre oficiālas publicitātes bildes

 

 

Saistītās tēmas: "Nameja gredzens"Edvīns Endrefilma

youtube icon
Abonēt youtube