Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni atļaut 18.novembrī partijas tradicionāli rīkoto svētku lāpu gājienu noslēgt pie Brīvības pieminekļa, kur prezidents savukārt tradicionāli saka svētku uzrunu.

Kā aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāve Sanita Dika-Bokmeldere, politiskais spēks 17.oktobrī sūtītajā vēstulē Valsts prezidentam lūdza personīgi atbalstīt labākus norises laikus svētku lāpu gājienam un aicināja atļaut pasākumu noslēgt pie Brīvības pieminekļa, taču atbalstu nesaņēma.

“Šogad nacionālā apvienība 18.novembra lāpu gājienu rīkos jau 15.reizi. Ik gadu tā dalībnieku skaits pieaug, un daudziem Latvijas patriotiem, it īpaši jauniešiem un ģimenēm ar bērniem, pasākums ir kļuvis par neatņemamu valsts svētku sastāvdaļu. Pagājušā gada lāpu gājienā, izmantojot minimālu pasākuma reklāmu, pulcējās aptuveni 17 000 dalībnieku, tātad lāpu gājiens bija viens no viskuplāk apmeklētajiem valsts svētku pasākumiem Latvijā,” teikts politiskā spēka vēstulē Vējonim.

“Katru gadu vājākais gājiena posms ir tā noslēgums, jo līdz šim pasākuma dalībniekiem nav tikusi atvēlēta iespēja ar lāpām nonākt līdz Brīvības piemineklim, tāpēc lāpu nodošana sākas drīz pēc Z. A. Meierovica bulvāra un tramvaja sliežu šķērsošanas, neaizejot līdz Brīvības piemineklim, taču tas rada ievērojamu sastrēgumu Kaļķu ielā, kā arī izjauc dabīgu pasākuma noslēgumu,”

norādīts VL-TB/LNNK paziņojumā.

Tā kā lāpu gājiens noslēdzas pie Brīvības pieminekļa apmēram stundu pirms Valsts prezidenta uzrunas īsi pirms plkst.19, tas iekļaujas valsts svētku pasākumu programmā, uzskata partija. Lāpu gājiena dalībnieki, kuri pēc tā noslēguma paliek Brīvības pieminekļa laukumā, veido vairākumu no prezidenta uzrunas klausītājiem klātienē. Tāpēc nacionālā apvienība nosūtīja lūgumu Valsts prezidentam nodrošināt iespēju lāpu gājiena dalībniekiem netraucēti ieiet Brīvības pieminekļa laukumā, kur organizatori nodrošinātu lāpu nesteidzīgu savākšanu, kā arī iespēju pasākumu noslēgt ar īsu gājiena vadītāja uzrunu gājiena dalībniekiem un kopīgi nodziedātu valsts himnu.

youtube icon
Abonēt youtube