Latvijas darba tirgū valda stereotipi un aizspriedumi par to, kādam ir jābūt profesionālam darbiniekiem. Ar mērķi mazināt sabiedrībā valdošo diskrimināciju un likt cilvēkiem aizdomāties, virkne sabiedrībā populāru savas jomas profesionāļu kļuva par sociālās kampaņas #MainiSkataPunktu vēstnešiem.

Tikai nedaudz vairāk nekā puse jeb 54% Latvijas uzņēmumu vadītāju ir gatavi pieņemt darbā bijušos ieslodzītos, 52% piekristu algot cilvēkus, kuriem ir kādas hroniskas slimības, bet 49% aptaujāto izvēlētos nodarbināt personas ar funkcionāliem traucējumiem, liecina Sabiedrības integrācijas fonda un pētījumu kompānijas Kantar TNS jaunākās aptaujas rezultāti. Ģimenes statuss, etniskā piederība un invaliditāte ir starp faktoriem, kas ir galvenie stereotipi izvēloties darbinieku.

Lai mazinātu valdošos aizspriedumus, virkne sabiedrībā populāru cilvēku kļuva par sociālās kampaņas #MainiSkataPunktu vēstnešiem. Nekautrēdamies no savas piederības romu tautībai, Rinaldo ir viens no pašmāju mīlētākajiem mūziķiem, savukārt daudzbērnu  māmiņa Dana Reizniece- Ozola spēj tikt galā ar ministres pienākumiem. Gluži tāpat kā  libānietis Hosams Abu Meri ir veiksmīgi sevi pierādījis kā ārsts un nu arī politiķis.

Ar mērķi mudināt Latvijas darba devējus darbinieku izvēles procesā vērtēt viņu profesionālās spējas, nevis vecumu, etnisko piederību, dzimumu, seksuālo orientāciju, bērnu skaitu un citus ar zināšanām un pieredzi nesaistītus kritērijus Sabiedrības integrācijas fonds, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, kā arī organizācijas attīstības centrs Spring Valley īsteno unikālu mācību programmu Skatu Punkti. Tajā darba devējiem būs iespēja izzināt dažādos vadības ieguvumus, kā arī veidus un iespējas to ieviest savā uzņēmumā vai organizācijā.

 

youtube icon
Abonēt youtube