Rīgas slimnīcu apvienošanā plānots optimizēt administratīvos resursus nekaitējot pacientam, intervijā telekanāla LNT raidījumam “900 sekundes” teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa skaidroja, ka Rīgā un Pierīgā situācija ir specifiska, jo šeit darbojas ne tikai pašvaldības, bet arī valsts slimnīcas.

Iestādes apvienojot, ir svarīgi pateikt pacientiem, ka slimnīcas paliks uz vietas un turpinās sniegt līdzšinējos pakalpojumus, uzsvēra Čakša, norādot, ka Rīgas domes mērķis esot optimizēt administratīvos resursus.

Kā ziņots, izskanējis, ka notiek sarunas par Rīgas 1. slimnīcas, 2.slimnīcas un Rīgas dzemdību nama apvienošanu.

Iepriekš Rīgas domes Labklājības departamenta vadītāja Irēna Kondrāte norādīja, ka Rīgas 1.slimnīcas un Rīgas Dzemdību nama iespējamā apvienošana ir rutīnas process, kas skāris vairākas poliklīnikas un par kuru tiek diskutēts jau aptuveni trīs gadus.

Kondrāte norāda, ka slimnīcu apvienošanas iecere šobrīd ir tikai sarunu līmenī un par to tiek spriests vairāku gadu garumā. Sarunas tiek virzītas ar Veselības ministriju, jo veselības pakalpojumus sponsorē valsts, nevis pašvaldība. Tāpat tiek diskutēts arī ar konkrēto veselības iestāžu pārstāvjiem, taču tas notiekot regulāri – vismaz reizi divos mēnešos, kad tiek skatīts kopējais slimnīcu darbs.

Savukārt laikraksts “Latvijas Avīze” ziņoja, ka apvienošana paredzēta, lai glābtu Rīgas 1.slimnīcu no bankrota.

Saistītās tēmas: Anda ČakšaRīgas slimnīcu apvienošana

youtube icon
Abonēt youtube