Komentējot deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) vakar no Saeimas tribīnes pausto mudinājumu apcietināt smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”), Lembergs aģentūrai LETA sacīja, ka neuzskata par vajadzīgu iedziļināties Kaimiņa izteikumos.

“Kaimiņa partija ar blīkšķi zaudēja vēlēšanās Ventspilī, un caur šo prizmu ir jāskatās uz jebkuriem žultainajiem Kaimiņa izteikumiem, kas adresēti Ventspilij. Netaisos iedziļināties nevienā Kaimiņa vārdā,” sacīja Lembergs.

Kaimiņš debatēs vakar pauda, ka “8.novembrī Ventspils domē smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs sēdēja ar Latvijas Olimpiskās komitejas vadītāju Vrubļevski un shēmoja, kādā veidā nemaksāt uzņēmuma ienākuma nodokli”. Lai nemaksātu uzņēmuma ienākuma nodoklis (UIN), plānots izmantot biedrību, apgalvoja Kaimiņš. Vēršoties pie finanšu ministres Danas Raiznieces-Ozolas (ZZS) Kaimiņš pauda, ka partijas “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētājs ministres “acu priekšā legāli shēmo, kā nemaksāt uzņēmuma ienākuma nodokli, dibinot jau ceturto biedrību”.

Lembergs aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiekot domāts par to, kā optimizēt olimpiskā centra “Ventspils” darbību, taču Kaimiņa paustos pārmetumus noraidīja. “Olimpiskā centra darbību ir nepieciešams optimizēt, bet, ņemot vērā, ka līdz domei priekšlikumi vēl nav nonākuši, pagaidām nevaru neko vairāk komentēt,” sacīja Lembergs.

“Jebkurai fiziskai un juridiskai personai ir tiesības dibināt biedrību. Mēs to varam darīt neatkarīgi no tā, ko par to domā Kaimiņš – pat, ja viņš ir deputāts,” sacīja Lembergs.

Ventspils pašvaldības mājaslapā publicēta olimpiskā centra “Ventspils” atbilde uz pašvaldībai uzdoto jautājumu par iespējamu jaunas biedrības dibināšanu. Tajā skaidrots, ka olimpiskajā centrā “Ventspils” ir apvienotas saimnieciskās funkcijas, proti, sporta bāžu apsaimniekošana, ar sabiedriskā labuma organizācijas funkcijām – augstas klases sportistu atbalstīšanu un iedzīvotāju veselīga dzīvesveida veicināšanu. Plānojot olimpiskā centra “Ventspils” darbību nākamajiem gadiem, aktuāls ir kļuvis jautājums par divu funkciju – sporta bāžu apsaimniekošanas un sabiedriskā labuma organizācijas – nodalīšanu, tāpēc tiek apsvērta iespēja veikt olimpiskā centra funkciju pārdali, izveidojot jaunu juridisko personu – biedrību vai nodibinājumu, kurai būtu sabiedriskā labuma organizācijas statuss un funkcijas. Līdzīgs modelis efektīvi darbojas arī vairākās citās Latvijas pašvaldībās, norādīja olimpiskais centrs “Ventspils”.

Kā ziņots, debatējot par priekšlikumiem nākamā gada budžetam, Saeimas deputāts Kaimiņš vakar mudināja apcietināt Lembergu.

Uzrunājot Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), Kaimiņš sacīja: “Lūdzu, apcietiniet to cilvēku beidzot! […] Manuprāt, šis cilvēks ir lielākā Latvijas nelaime!”.

Saistītās tēmas: Aivars LembergsArtuss Kaimiņš

youtube icon
Abonēt youtube