Jau šo trešdien tiks paziņoti visi pretendenti, kas nākamā gada sākumā cīnīsies LTV šovā “Supernova” par iespēju Latviju pārstāvēt Eirovīzijā. Pirms kāda laika potenciālie Eirovīzijas uzvarētāji neformālā ballītē atpūtas “Drifta Halle”. Starp viņiem bija arī smalko banketu un prezentāciju pastāvīgais fona mūziķis Pāvels Fomkins. Sarunā ar portālu ritakafija.lv mūziķis atklāj, kā nolēmis izmēģināt startēt “Supernova” atlasē.

 

Latvijā ir vesela virkne talantīgu mūziķu, kas jau darbojās vairākus gadus, taču viņus ir ierasts redzēt kā fonu dažādās prezentācijās vai saviesīgās pasēdēšanās. Viens no tādiem ir arī Pāvels Fomkins, kura vārds lielākai daļai lasītāju neko neizsaka. Taču, pasākumu rīkotājiem viņš ir viens no pieprasītākajiem izpildītajiem. Šogad vīrietis nolēmis iziet uz nedaudz lielākas skatuves un sevi parādīt konkursā “Supernova”. Viņš bija starp tiem, kas savu konkursa dziesmu atrādīja arī pasākuma aģentūras “Amber Event” rīkotajā  “Eirovīzijas” ballītē “Drifta Halle”. Pēc uzstāšanās portāls ritakafija.lv nolēma nedaudz uzzināt vairāk par Fomkina plāniem saistībā ar “Supernova” konkursu.

Tu esi redzēts dažādos korporatīvos pasākumos un privātās ballītēs, kas tevi īsti mudināja pieteikties Eirovīzijai?

  • Sanāca tā, ka ar mani pirms neilga laika sazinājās viens reperis no Vācijas un gribēja ar mani uztaisīt kopīgu dziesmu. Un iedomājamies, ka būtu labi to iesniegt arī Eirovīzijai. Taču, īsti kopdarbu nesanāca pabeigt, bet ideja par Eirovīziju mani uzrunāja. Un sapratu, ka dziesmu ir jāmēģina iesniegt pat šādā līdz galam nepabeigtā variantā. Un, ja es tieku tālāk divdesmitniekā, krietni piestrādājam pie dziesmas un viņš man piebiedrosies, iespējams, arī uz skatuves.

Ko īsti no tevis gaidīt Eirovīzijas atlasēs uz skatuves?

  • Es apsolu visiem lielu pārsteigumu. Principā nav svarīgi vai dziesma tiks tālāk “Supernovas” finālā. Mēs to pabeigsim tā kā esam iecerējuši un es esmu ļoti pārliecināts, ka tā būs dzirdama visās radiostaciju rotācijās, kā viena no spēlētākajām dziesmām.

Kādas tev vispār bija sajūtas uzstājoties “Supernova” atlasē, kas risinājās Alfā?

  • Sajūtas noteikti bija labas. Nevarēju saprast, kāpēc šogad bija izdomāts veidot šādu atvērto atlasi. Taču, man bija interesanti.

Kā tev pašam šķiet vai Eirovīzijai vispār ir vajadzīga žūrija vai tomēr visu lemšanu jāļauj skatītājiem?

  • Nu, žūrija ir vajadzīga, bet ir jāņem tādi, kas jau paši ir bijuši Eirovīzijā uz skatuves. Tie, kas ir tur pabijuši, man šķiet labāk spēj sajust dziesmu, vai tā varētu aiziet vai nē. Ļoti labi, ka ir simbioze starp žūriju un skatītājiem. Tas palīdz arī objektīvi izvērtēt pretendentus.

Kas tev liekas svarīgāks dziesma vai šovs?

  • Man kā mūziķim, protams, svarīgāka šķiet dziesma. Tomēr, Eirovīzija ir pasākums, kurā šovs ir nepieciešams 100%. Cilvēki ir pieraduši no šī konkursa sagaidīt izklaidējošu priekšnesumu. Es mēģināšu atrast balansu starp dziesmu un šovu.

Foto: Jānis Ogle

 

youtube icon
Abonēt youtube