33 gadu jubileja jeb Jēzus vecuma sasniegšana bieži vien tiek saistīta ar īpašiem pavērsieniem cilvēka dzīvē. Bargais šova “X-Faktora” žūrijas loceklis Reinis Sējāns šodien savas 33-trešās jubilejas svinības nolēma padarīt vēl zīmīgākas, jo klajā nāk ilgi gaidītais grupas “Instrumenti” albums “Atkala”.

 

Reinis Sējāns nu ir iegājis pašmāju šovu vēsturē, kā žūrijas loceklis pašmāju versijai šovam “X-Faktors”. Tieši Sējāns pirmajās atlases kārtās izcēlās ar saviem skarbajiem un asajiem komentāriem. Taču viņa jociņš par “Prāta Vētras” dziesmu “Četri krasti” drīz vien ļāva viņam iekarot skatītāju simpātijas. Pirms kāda laika klajā nāca Sējāna grupas “Instrumenti” jaunākā dziesma un klips “Visa par daudz”. “Visa par daudz” video klipa režisors ir Uģis Olte, ar kuru kopā realizēti jau vairāki  “Instrumenti” projekti – gan video klipi “Don’t Hold Onto Me”, “King of the Wild Things”, gan arī koncertprogramma “Procrastination” un tās video ieraksts. Uģis Olte sapulcinājis brīnišķīgu klipa radošo komandu, kuras sastāvā ir arī māksliniece Lāsma Olte un Mārtiņš Blanks. Video tapis “Rīgas Centrāltirgus” Gastronomijas paviljonā, kas šobrīd ir publikai slēgts sakarā ar rudenī plānoto rekonstrukciju.

Savukārt, šovakar Sējāna 33.gadu dzimšanas dienā risinājās īpaša albuma “Atkala” prezentācija ar koncertu. Kā svinību norises vieta tika izvēlēts topošais mākslas centrs “Zuzeum”.

Par albuma tapšanu stāsta “Instrumenti” mūziķis Jānis Šipkēvics: “Ik reizi, kad sanākam kopā, es jūtu, ka tas ir jauns es, kurš pēkšņi saka un dara lietas, kuras pats savā klātbūtnē es neuzdrošinos paust. Esmu laimīgs par to degsmi, kas studijā rodas mijiedarbībā ar Reini – jo vairāk pieredzu radīšanu, jo vairāk novērtēju to, ka dzīve mūs savedusi kopā. Tāpat līdz šim piedzīvotais un no jauna tapušais muzikālais materiāls ieguvis tiešu un godīgu skatupunktu. Tas, kā ierasts, ir Gata Zaķa nopelns.”

 

 

 

Saistītās tēmas: 33 gadiatkalaReinis Sējāns

youtube icon
Abonēt youtube