Ekstravagantās personības Lavāra Bola dēli Liandželo Bols un Lamelo Bols negaidīti pievienojušies Lietuvas spēcīgākās līgas basketbola komandai Prieņu-Birštonas ”Vytautas”, ziņo ”NewYork Times”.

19 gadus vecais Liandželo Bols, kā arī viņa jaunākais brālis, 16 gadīgais Lamelo Bols, Lietuvā ieradīsies janvārī, turklāt ”Vytautas” 24. janvārī ir paredzēta Baltijas basketbola līgas spēle pret Liepāju Latvijā. Lietuvas klubam 20. decembrī ir spēle arī ”Jūrmalu”, tomēr tad brāļi vēl nebūs ”Vytautas” rīcībā.

Liandželo sezonu sāka Kalifornijas Universitātes komandā, bet novembrī kopā ar komandas biedriem apzaga lielveikalu Ķīnā un tika apcietināti. Sportistus gan atbrīvoja pēc ASV prezidenta Donalda Trampa pretimnākšanas, taču pēc skandāla Liandželo pameta Kalifornijas komandu.

Lamelo savukārt oktobrī pameta savu vidusskolas komandu un ”gādību” par viņu uzņēmās tēvs, kurš trenēja basketbolistu mājas apstākļos. Lavārs Bols basketbolu spēlēja koledžas laikā, bet profesionālā līmenī bijis Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) spēlētājs.

Jāpiebilst, ka Lamelo un Liandželo vecākais brālis Lonzo Bols 2017. gada NBA draftā tika izvēlēts ar augsto 2. kārtas numuru un šobrīd ir Nacionālās basketbola asociācijas komandas Losandželosas ”Lakers” pamatsastāva saspēles vadītājs.

Saistītās tēmas: BasketbolsLavārs BolsLietuva

youtube icon
Abonēt youtube