Nākamnedēļ plānots atklāt lidsabiedrības “airBaltic” veidoto Pilotu akadēmiju, aģentūru LETA informēja “airBaltic” pārstāvji. Pasākuma laikā mediju pārstāvjiem būs iespēja iepazīties ar potenciālajiem akadēmijas studentiem un “airBalticTraining” Pilotu akadēmijas komandu, kas informēs par jauno izglītības programmu.

Pasākums notiks otrdien, 19.decembrī, plkst.12 Pilotu ielā 6, Starptautiskajā lidostā “Rīga”. Pasākums notiks angļu valodā.

Vakar, 11.decembrī, “airBaltic” izsludināja pieteikumu pieņemšanas procesu “airBalticTraining” Pilotu akadēmijā kandidātiem bez iepriekšējām zināšanām. Atlasi izturējušie kandidāti kļūs par lidsabiedrības profesionālās pilotu apmācības programmas studentiem tās pirmajā klasē un pēc programmas absolvēšanas, aptuveni divu gadu laikā, kļūs par “airBaltic” pilotiem.

Kā ziņots, “airBaltic” investēs vairāk nekā piecus miljonus eiro Pilotu akadēmijā, kurā bez priekšzināšanām par attiecīgo jomu kandidāti varēs iegūt nepieciešamo sertifikāciju darbam par komercpilotu. Akadēmija tiks veidota uz esošās “airBaltic” mācību organizācijas bāzes. Aviokompānija iecerējusi, ka mācību lidojumi varētu notikt Liepājas lidostā, kur arī būtu gaidāmas investīcijas atbalsta infrastruktūrā, piemēram, angāros.

2010.gadā dibinātais “airBaltic” meitasuzņēmums “airBaltic Training” pērn strādāja 2,993 miljonu eiro apgrozījumu un guva 303 352 eiro peļņu.

“airBaltic” nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam “airBaltic” piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Foto: ilustratīvs foto

Saistītās tēmas: airbalticpilotu skola

youtube icon
Abonēt youtube