Jau septīto gadu Ziemassvētku laikā dziedātāja Natālija Tumševica- Ērgle dāvina neaizmirstamu koncertu, lai pēcāk kopīgi uzburtu īstu pasaku bērniem, kam ikdienā pietrūkst ticība brīnumiem. Sarunā ar portālu ritakafija.lv dziedātāja stāsta, ka tieši  pateicoties mirkļiem, kad uz tevī raugās bērns ar patiesu smaidu, var sajust īsto Ziemassvētku garu.

 

Natālija Tumševica- Ērgle ir viena no tām pašmāju slavenībām, kam nav nepieciešama kāda akcija vai preses uzmanība, lai dalītos priekā ar tiem, kam ikdienā tā trūkst. Jau vairākus gadus Lieldienās un Ziemassvētkos bez pompozas izrādīšanās viņa ar dāvanu piekrautu mikroautobusiņu dodas apciemot bērnunama bērnus. Laika gaitā viņas iniciatīva radīt Ziemassvētku prieku tiem, kam tas ikdienā pietrūkst, pārtapusi burvīgā tradīcijā. Un jau septīto gadu īpašā koncertā ar smalkām vakariņām tiek vākti ziedojumi un dāvanas, ar ko iepriecināt bērnus.

Arī šogad šī labā tradīcija turpinās un simpātiskā Tumševica- Ērgle šovakar 14. decembrī visus gaida uz labdarības viesībām klubā “Studio 69”. Šī ir iespēja ne tikai jauki pavadīt vakaru un izbaudīt jauno talantu un pašas Natālijas koncertu, bet arī lai kopīgi piedalītos labdarības pasākumos, palīdzot bērniem bērnu un zīdaiņu namos, Bērnu slimnīcā un piedalītos labdarības projektā Palidzesim.lv. Natālija kopā ar viesiem uz Ziemassvētkiem ved dāvanas un saziedotos līdzekļus, lai pasniegtu tās katram bērnam personīgi. “Šogad palīdzīgo roku sniegsim bērniem no labdarības projekta Palidzesim.lv un, protams, bērniem no zīdaiņu nama (Valsts sociālās aprūpes centrs “Rīga”, filiāle “Pļavnieki”), kurā ir bērni līdz 4 gadiem. Katrs labdarības vakara viesis uzdāvinās nedaudz Ziemassvētku maģijas un burvības — padarot šo pasaku vēl skaistāku bērniem, kuriem atbalsts ir tik nepieciešams,” sarunā ar portālu ritakafija.lv atklāj dziedātāja. Tieši mirkļi, kas pavadīti kopā ar bērniem aci pret aci un viņu smaidi, saņemot dāvaniņas, ir šīs akcijas pats svarīgākais mirklis. “Tie arī ir īstie brīnumi, ka tu padari šo pasauli laimīgāku un labāku. Patiesībā mums vajag tik ļoti nedaudz paveikt, lai kādam šos svētkus padarītu skaistākus arī ikdienā,” norāda Tumševica- Ērgle.

Nu jau vairākus gadus viņa nespēj iedomāties savu dzīvi bez ciemošanās pie bērniem no bērnunamiem un dalības labdarības projektos. “Viss sākās studējot Amerika. Es spēlēju Universitātes tenisa komandā un mums diendienā mācīja doties ciemos pie tiem, kam nepieciešama mūsu palīdzība. Pie ļaudīm pansionātos, apciemot bērnus ar īpašām vajadzībām. Šis cilvēcīgais kontakts parāda cik patiesībā mēs visi esam atsaucīgi un jauki viens pret otru. Tieši tur gūtā pieredze arī ir mana galvenā motivācija to turpināt darīt arī šeit dzimtenē. Sākumā es vienkārši Ģimenes lokā devos apciemot pāris bērnus uz slimnīcām vai bērnunamiem. Tas uzrunāja arī draugus un citus cilvēkus. Tāpēc arī uz Ziemassvētkiem nu jau septīto gadu ir šāds koncerts. Tajā sevi uz skatuves parāda arī talantīgie bērni. Es daru savu sirdslietu – uzstājos kopā ar džeza orķestri. Cilvēki sanāk kopā, labi pavada laiku un ar šādām pozitīvām emocijām sarūpē gan dāvanas, gan ziedojumus un kopā radot īstus svētkus citiem,” par savu apņēmību gadu no gada turpināt bērnu iepriecināšanu, skaidro Tumševica- Ērgle.

Foto: facebook.com

youtube icon
Abonēt youtube