Tas bija 2007.gada 17. decembris, kad BBC savus skatītājus iepazīstināja ar pilotsēriju gaidāmajam jauniešu seriālām “Merlins”. Un jau 2008. gada 20. septembrī seriāls sāka savu uzvaras gājienu, iekarojot miljardiem skatītāju lielu auditoriju visā pasaulē. Šis ir populārākais britu tīņu seriāls par Ķeltu vēsturi. Kopš pilotsērijas ir pagājuši desmit gadi un portāls ritakafija.lv nolēma palūkoties, kā pa šiem gadiem ir mainījušies galveno lomu atveidotāji. Un, kas jauns ir noticis viņu dzīvē.

 

“Merlins varenais burvis” jeb “Merlins” (angļu: Merlin, sākotnēji The Adventures of Merlin) ir britu televīzijas seriāls, kas tika translēts kanālā BBC One no 2008. gada 20. septembra līdz 2012. gada 24. decembrim. Seriāls ir balstīts uz leģendām par Karali Artūru un viņa kalpu — Merlinu. Merlins ir jauns burvis, kurš dodas uz Kamelotas karaļvalsti pēc tam, kad viņa māte liek viņam doties pie galma ārsta — Gaja. Viņš atklāj, ka karalis Uters Pendragons savā karaļvalstī ir aizliedzis maģiju un Vareno Pūķi viņš ir apcietinājis dziļi zem pilsētas mūriem. Pūķis viņam pasaka, ka viņam ir dota nozīmīga loma un viņam būs jāpasargā Utera dēls Artūrs, kurš radīs varenu savu karaļvalsti. Kad Merlins satiek Artūru viņš domā, ka Artūrs ir augstprātīgs kauslis, arī Artūrs par Merlinu nedomā neko labāku. Merlinam ir jāpatur savas maģijas spējas noslēpumā, lai Uters viņam nepiespriestu nāvessodu. Šis stāsts padarīja atkal aktuālu Ķeltu vēsturi un leģendas par Artūru. Savukārt, galveno lomu atveidotāji vēl ilgu laiku bija tā brīža tīņu iekāres objekti visā pasaulē. Nu ir pagājuši desmit gadi kopš pilotsērijas un gandrīz pieci gadi no šīs sāgas pēdējās sērijas. Ko gan bijušie tīņu elki Merlins, Artūrs un ļaunā Morgana dara tagad?

Kolins Morgans: Paralēli šīm projektam turpināja filmēties dažādos projektos, taču tie nav bijuši veiksmīgi. Īstu karjeras renesansi viņš piedzīvoja 2014. gada nogalē piedaloties vēsturiskā kara drāmā “Atmiņas Par Nākotni”. Ieguvis vīrišķīgāku paskatu un arī ķermeņa aprises aktieris veiksmīgi atgriezās seriālu pasaulē. Milzu popularitāti izpelnījās viņa dalība projektā “The Fall”, pateicoties kam viņš ieguva galveno lomu si-fi seriālā “Human”. Arī privātā dzīvē aktierim iet visai labi. Pērnā gada rudenī viņš saderinājās ar savu ilggadējo draudzeni un nākamā gada martā abi plāno kāzas.

Bredlijs Džeims: Filmējies dažādās epizodiskās lomās gan seriālos, gan filmās. Turklāt, turpināja savas solista gaitas. Tiesa viss bija diezgan otrā plānā un lielu uzmanību aktiera karjerai nedeva. Taču, pērn viņš atkal iemirdzējās ar episku lomu kārtējā kulta filmas “Underworld” franšīzē. Tam sekoja galvenā loma britu šausmu seriālā “Damien”. Nākamais gads aktiera karjerā būs visai iespaidīgs, jo viņš būs redzams galvenā lomā vēsturiskā kulta seriāla “Medici Masters of Florence” otrās sezonas sērijās. Vizuāli aktieris aizvien izskatās pēc Artūra un arī privātajā dzīvē aizvien ir bez pastāvīgas otrās pusītes.

Keitija McGratha: Pēc veiksmīgi nospēlētas ļaunās Morganas lomas seriālā “Merlins” viņa bija manāma dažādos televīzijas projektos. Tiesa viss bija ļoti necili un par aktrises spējām šķiet visi bija aizmirsuši. Taču, britu kino ģēnijs Gajs Ričijs viņai atkal ļāva atgriezties sāgā par Karali Artūru. “King Arthur: Legend of the Sword” viņai bija atvēlēta nelielā, bet visai spilgtā Elzas loma. Un, jā – viņa nākamā gada Martā beidzot plāno iestūrēt laulības ostā ar savu mūža mīlestību Kolinu Morganu. Seriālā “Merlins” viņi viens otru ienīda, bet reālajā dzīvē nonāca līdz pat kāzu plānošanai.

 

 

 

 

 

 

 

youtube icon
Abonēt youtube