Rīgā šodien atklās “Minecraft skolu”, aģentūru LETA informēja ASV informācijas tehnoloģiju (IT) koncerna “Microsoft” Latvijas filiāles SIA “Microsoft Latvia” pārstāve Krista Mihelsone.

“Minecraft skolas” apmācību programma paredz iepazīstināt skolotājus ar pieejamajiem resursiem mācību plānošanā, kā arī ar Latvijas izglītības modelim pielāgotu scenāriju piemēriem, kuru īstenošanā var iesaistīt skolēnus.

Neskaitāmās valstīs “Minecraft” spēles izglītojošā versija “Minecraft: Education Edition” ir atvērtās pasaules tipa spēle, kas sniedz skolēniem iespēju apgūt mācību vielu un sadarbības prasmes pazīstamā un interesantā vidē, kurā iebūvēti dažādi rīki, lai padarītu pieredzi izglītojošu.

“Minecraft skolas” atklāšana notiks plkst.16 Latvijas Universitātes un “Microsoft Inovāciju centrā”, Kalpaka bulvārī 4, Rīgā.

Pasākumā piedalīsies “Microsoft Latvia” vadītāja Renāte Strazdiņa, “Datorzinību centrs” pārdošanas un mārketinga vadītāja Līga Matveja-Vlasova un Siguldas pilsētas vidusskolas skolotājs, “Minecraft skolas” pasniedzējs Edgars Bajaruns.

Kā ziņots, SIA “Microsoft Latvia” apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, bija 4,611 miljoni eiro, kas ir par 6,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 19% un bija 413 983 eiro.

Uzņēmuma apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, bija 4,318 miljoni eiro, bet peļņa – 347 758 eiro.

“Microsoft” pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999.gadā, bet māteskompānija, kas patlaban ir globāls programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju koncerns, dibināta ASV 1975.gadā.

Saistītās tēmas: MinecraftRīga

youtube icon
Abonēt youtube