Ir laiks paraudzīties uz aizejošo gadu caur mūzikas skaņām. Un jāsaka, ka mūziķi šajā gadā ir bijuši radošuma pilni. Izrādās, nav jābūt mūziķim, lai radītu dziesmu, kas tik ļoti daudzus ir uzrunājusi. Tad nu piedāvājam mūsu portāla gada dziesmu Top 10, kas ir veidots apkopojot Jūsu skatījuma rezultātus.

  1. . Vasaras izskaņā ar jaunu klipu nākusi klajā grupa ”Ryga”, kas pazīstama ar provokatīviem dziesmu video. Šoreiz klips priecēs aktiera Ģirta Ķestera talantu cienītājus. Aktieris redzams puskails vannā baudot viskiju un griežot sev vēnas. Videoklipā līdzās Ķesterim piedalās arī Dailes teātra aktieri Ieva Segliņa un Kaspars Zāle (velna lomā).
  1. Tuvojoties Latvijas simtgadei par sevi aizvien aktīvāk atgādina ideja apceļot, apmīļot, apdziedāt Latviju jeb fonds “1836”. Šonedēļ ar mūziķa un dziesmu autora Laura Valtera iniciatīvu ir tapusi iedvesmojošas dziesmas veltījums, kurā piedalās virkne mīlētu mūziķu.

 

8. Vasaras sākumā sociālajos tīklos ar amizantu videoklipu sākās “Popkorna lietus”. Video hiphopa notis ir visai lipīgas un samērā jautras. Taču nāciju satrauc viens jautājums, kas slēpjas aiz maskām un nosaukuma “Popkorna lietus”. Dīvainā apvienība būs redzama arī LTV Gadu mijas šovā. Taču, cerības redzēt maskas krītam, grupa aplauza. Tāpēc, atliek minēt šī savdabīga veidojuma sastāvu. Portālam Ritakafija.lv izdevās noskaidrot, ka aiz šī projekta kā pelēkais kardināls darbojas bijušais Gustavo jeb Arstarulsmirus menedžeris Edgars Gertners. Taču viņš klusē kā partizānis. Sakot, ka mums brīva vaļa izteikt minējumus, kas īsti slēpjas aiz maskām, norādot, ka šobrīd populārākie minējumi ir Riva, Rešetins, Fredis un Zeltiņa kāzu ansamblis. Ticamākā versija, ka viens no trio dalībniekiem ir arī pats Edgars.

7 , Jestrā apvienība “BERMUDU DIVSTŪRIS” radījuši jaunu singlu, kurš, nenoliedzami, kļūs par šīs vasaras ballīšu himnu – “Zaudējam brāli”. Acīmredzot jaunais skaņdarbs veltīts “bratuka” kļūšanai par precētu vīru un visām šī procesa iespējamām sekām. “Zaudējam brāli” ir īpaša ar to, ka dziesmā dzirdami ne tikai Biceps un Triceps, bet arī citi “brāļi”.

 

6. Marta sākumā beidzot līdz apvienības “Olas” fanu ausīm nonākusi dziesma “Pāri okeānam” un bezgala vasarīgais videoklips, kuru sākotnēji bija plānots filmēt Barselonā, taču videoklips tika radīs citās noskaņās. Kā jau vēstījām, pirms pāris dienām hiphopa apvienība “Olas” Barselonā piedzīvoja visai nepatīkamas lietas – tika apzagta viņu īrētā automašīna, kā rezultātā tika zaudēta dārga tehnika, pases un jau uzfilmētais videoklipa materiāls.

5. Dziedātājas Aminatas Savadogo jutekliski pavasarīgajam singlam ”Your Arms” aprīlī radīts visai seksīgs videoklips. Tajā māksliniece atkal atgriežas pie Eirovīzijā iegūtajām iemaņām un sevi pasniedz kā ļoti sievišķīgu un trauslu būtni. Kā ziņo dziedātājas pārstāvji, dziesma, kas ņemta no pagājušā gada nogalē izdotā albuma ”Red Moon”, vēsta par to mokoši kutelīgo pavasara taureņu sajūtu, kad esi slepeni iemīlējies, taču nespēj otram to pateikt. Šī iekšēji dedzinošā sajūta pārnesta arī uz video formātu.

4. 20. jūnija rīts visiem MESA, Renāra Kaupera un Arstarulsmirus faniem sācies uz bezgala pozitīvas un iedvesmojošas nots – trīs izcilie mākslinieki vienojušies kopīgā skaņdarbā “Vēl augstāk”. Pirms neilga laika GACHO savā Instagram profilā publicēja visai ieintriģējošu foto, kurā redzams kopā ar Renāru Kauperu, ļaujot noprast, ka tapis skaņdarbs. Nu iedvesmojošā dziesma nonākusi arī līdz klausītāju ausīm.

3. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais – šajā rudenī šīs frāzes patiesumu pierādīja skaistumkonkursa “Mrs Universe 2017” Latvijas pārstāve Zanda Panava. Viņas radītā versija dziesmai “Es atnācu uguntiņu” saviļņoja klausītājus gan Latvijā, gan visā pasaulē. Iespējams, tieši pateicoties šim klipam, nedaudz piemirstā dziesma pēkšņi atkal bija apritē. To dziedāja šovā “X-Faktors” fināliste Līga Rīdere, bet “Drifta Halle” notiekošajā “Eirovīzijas” ballītē savu uzstāšanos ar šo dziesmu uzsāka dziesminieks Miks Galvanovskis.

2. Reizēm ir dziesmas, kuras tu izdzirdi un esi nelaimīgs, jo visu dienu tev tā skan galvā. Briesmīgi, ja dziesma ir šausminošs pops. Taču, vēl briesmīgāk, ja dziesma ir priekšvēlēšanu aģitācija. Pateicoties šim super lipīgajam hitam visā Latvijā un ne tikai, cilvēki zina, ka no partijas “No sirds Latvijai” uz vietu Daugavpils domē pretendēja Svetlana Lonska.

  1. Eirovīzija aizvien nosaka muzikālo gaumi Latvijā. Tāpēc nav brīnums visvairāk reižu skatītā dziesma šogad ir “Triānas parks” ar dziesmu “Line”.

Viens vārds visā pasaulē arī pie mums ir pārņēmis mūzikas fanus- Despacito. 

https://www.youtube.com/watch?v=kvjF46T3sb4

 

 

 

 

youtube icon
Abonēt youtube