Tuvojoties Ziemassvētkiem vairāku pazīstamu hitu izpildītājs, “O kartes akadēmijas” finālists, dziedošais policists Nikolajs Puzikovs sniedza interviju Ogres ģimnāzijas 12. b klases skolniekiem par viņa plāniem. Ziemassvētkiem tuvojoties, kā jau tradīcija Nikolaja dzīvē ieviesusies piedalīšanās labdarības akcijā “Nāc līdzās Ziemassvētkos!”. Šis fonds ik gadu palīdz bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām. Sirsnīgais un pozitīvais Nikolajs atzīst: „Pēdējos gados Ziemassvētki man asociējas ar labdarības akcijām, kur es bērniem dodu – man šķietami maz, bet viņiem tas nozīmē ļoti daudz, tādā ziņā , ka mēs uzstājamies kopā, es veltu viņiem savu laiku un tas bērniem liek justies īpašiem.” Arī šogad šī labā tradīcija turpinās un, gada laikā čakli strādājot, 11. decembrī Cēsu koncertzālē tika radīts Ziemassvētku brīnums – bērniem ar īpašām vajadzībām bija iespēja parādīt savus talantus sev un citiem.

 

Kādi plāni šogad Ziemassvētkos, pavadīsiet tos mājās, ģimenes lokā?

  • Jā, kā jau katru gadu Ziemassvētkus pavadu mājās, kopā ar ģimeni pie eglītes.

Vai ir izveidojušās kādas īpašas tradīcijas, aizvadot šos svētkus?

  • Hmm (aizdomājas)..Vēl aizvien tāda tradīcija ko piekopjam ir, kad tēvs par noskaitītu dzejoli pie eglītes iedod mums 2 eiro(pasmejas).Bet, kopumā, vienmēr uz galda ir bijis rasols, cepti pīrādziņi un eglīte istabā.

Cik ilgi pirms svētkiem parasti izdodas uzstādīt eglīti?

  • Parasti pirms pašiem svētkiem dodamies uz mežu, kur to drīkst darīt, un nocērtam vienu to pašu smukāko.

Nosauc četras lietas, kuras tev visvairāk asociējas ar Ziemassvētkiem.

  • Noteikti sajūta, kad vari darīt ko labu citiem.It īpaši pēdējos gados, ļoti asociējas ar labdarības akcijām, kur es bērniem dodu – man šķietami maz, bet viņiem tas nozīmē ļoti daudz, un liek justies īpašāk nekā ikdienā.Vēl asociējas ar sniegu..(Iesmejas)Diemžēl, mums iepriekšējos gadus nav paveicies ar to sniegu, tapēc ceru, ka šogad uzsnigs.Pavadītais laiks ar ģimeni.Tapēc arī šogad pavadīšu svētkus kopā ar tuvajiem, jo manā uztverē tie ir ģimenes svētki. Pēdējā lieta, lai būtu mandarīni un piparkūkas.

Runājot par sniegu-ziema vai vasara?

  • Man ļoti patīk vasara, bet ja snieg Ziemassvētkos-lai snieg! Nesen nesot mandarīnus draugiem padomāju: cik forši, ka viņi ir auksti, iedomājieties, ēst viņus karstumā siltus, tas nebūtu tas.

 

Vai ir kāds ziemas sporta veids, ar kuru aizraujies brīvajā laikā?

  • Jā, tā ir slēpošana. Es bērnībā ļoti daudz, tepat “Zilajos kalnos”, kad uzsniga sniegs, aizņēmos no tēva slēpes un devos slēpot.Un vēl, protams, tā ir slidošana, tas jau pats par sevi.

Kā, tavuprāt, tavas dzīves laikā ir mainijušās tradīcijas pasaulē, kādas ir jaunākās tendences?

  • Par šo es pavisam nesen biju aizdomājies.Esmu pamanījis, ka katru gadu Rīgā ir milzīgi sastrēgumi, visi brauc stresā, pērk dāvanas pēdējā brīdī.Bet to mīļo sajūtu pastiprina labdarības akcijas, ziedojumi, koncerti-tas viss šos svētkus padara vēl īpašākus.

Minēji labdarības akcijas.Vai pašam ir sanācis iesaistīties kādā no akcijām?

  • Jā, katru gadu cenšos iesaistīties akcijā ‘’Nāc līdzās’’, palīdzot realizēt mērķi un piedaloties akcijas koncertā. Tas ir tāds fonds, kurš palīdz bērniem ar īpašām vajadzībām.Protams, cenšos arī piedalīties akcijā “Dod pieci”.

Vai svētku laikā ir paredzēti kādi koncerti?

  • decembrī bija koncerts Jelgavas “Četros Baltos Kreklos”.Un pēc Ziemassvētkiem šogad uzstāšos Īrijā, tur dzīvojošajiem latviešiem.Plānojas būt grandiozs koncerts, ar aptuveni 300 klātesošajiem.Tā patiesībā ir pirmā reize, kad es uzstāšos ārzemēs.

Noslēdzot, novēlējums cilvēkiem šajos mīļajos svētkos.

  • Novēlu pavadīt svētkus kopā ar saviem mīļajiem, neatlieciet dāvanas uz pēdējo brīdi. Esiet laimīgi, izbaudiet šo laiku! Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

 

Intervēja 12.b klase (Ričards Eglītis, Evita Ostrovska)

 

 

youtube icon
Abonēt youtube