Šis gads arī bija zīmīgs ar iespēju atkal priecāties par vairākām zīmīgām atkal redzēšanās reizēm. Dažas tikšanās mēs visā pasaulē gaidījām pat veselus 25 gadus. Portāls “Rīta Kafija” piedāvā nelielu atskatu uz notikumiem, ko var iekļaut kategorijā gada atgriešanās.

 

1991.gada jūnijā ar vārdiem: “Tiksimies pēc 25 gadiem!” noslēdzās pasaules kulta seriāls Tvinpīka. Mistiskā drāmas seriāla „Tvinpīka” jauno sezonu veido jau iepazītie mākslinieki – Deivids Linčs un Marks Frosts. Seriāla „Tvinpīka” pirmās sērijas pirmizrāde notika 1990. gadā, un sižets aizsākās ar ziņas saņemšanu par Lauras Palmeres mirstīgo atlieku atrašanu vietējā ezera krastā. Izmeklēšanu vadīja FIB īpašais aģents Deils Kūpers. Naktīs aģents redzēja dīvainas vīzijas, kurās Laura un citi noslēpumaini cilvēki stāsta viņam, ka Tvinpīkā drīzumā notiks kaut kas daudz, daudz ļaunāks nekā viena slepkavība… Jaunā sezona vēsta par dzīvi Tvinpīkā 25 gadus pēc Palmeres nāves.

https://www.youtube.com/watch?v=khwuhgxjoXU

Lidotāja Herberta Cukura vārds Latvijas kara vēsturē tiek vērtēts visai pretrunīgi. Taču, nevar noliegt viņa artavu Latvijas aviācijas vēsturē. Viņš bija Latvijas patriots un pēc valsts neatkarības viņa meita Antinea Dolores Cukurs Rizzoto mēģināja atjaunot viņa vārda labo slavu. Pateicoties “Supernova” atlasei, sabiedrībā atkal plaši izskanēja Herberta Cukura vārds. Viņa mazmazmeita Laura Rizzoto ar dziesmu “Funny Girl” ir starp konkursa finālistiem un februāra sākumā ieradīsies Latvijā. Kopā ar saviem vecākiem un ģimeni 23 gadus vecā Rizzoto nespēj sagaidīt iespēju nosvinēt vecvectēva dzimtenes simtgades svinības.

Aktrise, modele un rotu dizainere Agnese Zeltiņa šajā rudens sezonā pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās uz teātra skatuves un jaunā izrādē redzama galvenajā lomā. Viņa oktobrī atgriezās uz Dailes teātra kamerzāles skatuves ar lugu “Kam no Vilka kundzes bail?”, kurā atveido Martu. Kopā ar viņu uzstājās Ivars Auziņš (Džordžs), Elīna Avotiņa (Dārgums) un Andris Bulis (Niks). Savukārt, uz Nacionālā teātra skatuves pēc vairāku gadu pauzes skatītājus ar savu atgriešanos priecēja Kaspars Zvīgulis.

Foto: RK arhīvs

 

youtube icon
Abonēt youtube