Latvijā, nenoliedzami, ir vienas no skaistākajām sievietēm pasaulē. Un skaistas sievietes māk sevi pasniegt arī saviesīgos pasākumos. Vienalga vai tā ir grezna vakarkleita vai T-krekliņš ar “Mikipeli” īsta modes dāma vienmēr tiks pamanīta un viņas tērps tiks apspriests presē. Portāls “Rīta Kafija” piedāvā atskatīties uz aizejošā 2017. gada stilīgākajām modes dāmām Latvijā.

 

  • Nav liela māksla nopirkt jaunāko tērpu no pazīstama modes zīmola un ierasties pasākumā šādā tērpā. Taču īsta modes dāma ir stilīga jebkādā paskatā un bieži vien pati diktē modi. Šī topa pirmo vietu ir pelnījusi dziedātāja Laima Vaikule. Viņa ir pašpietiekama, lai mācētu sevi pasniegt pat tērpusies pidžamā.
  • Latvijas modes palātas prezidente Dita Danosa ar pašmāju modes māksliniekiem ir uz tu. Un savā radošumā bieži ir uz viena viļņa ar modes mākslinieku trakajām idejām. Nav brīnums, ka uz “Rīgas modes manifestācijas” atklāšanās pasākumu viņa bija tērpusies izteiksmīga un futuriskā tērpā, ko radījusi savdabīgā modes māksliniece Baiba Ladiga.

 

  • Uz skatuves viņa ir īsts hameleons un pārvērtību meistare. Šogad, startējot konkursā “Eirovīzija”, mūsu Agnese Rakovska ar savu izskatu pārsteidza. Un, šķiet, nebija neviena Eiropas medija, kas ziņojot par šo pasākumu nepieminētu košo “Triānas parka” solisti. Koša un neparasta Agnese ir arī ikdienā. Pat esot lidostā viņu būtu grūti nepamanīt.

  • Ne velti miljonāre Benita Sadauska tiek dēvēta par “mersedesu karalieni”. Gluži kā karaliene viņa savā stilā pieturās pie klasiskām vērtībām. Melns un balts, kā arī vienmēr sagatavota klasiskā vasaras jaciņa uz pleciem ir Sadauskas stila firmas zīme.

 

  • Reizēm bruņojusies ar mikrofonu un operatoru pie sāniem, bet vienmēr eleganta un stilīga. Nu jau vairākus gadus pašmāju modes burziņi nav iedomājami bez stila ikonas Maijas Silovas.

Gadu no gada viņu televīzijas ekrānos bija ierasts redzēt ar astē savāktiem matiem sporta ietērpā. Nu vieglatlēte Ineta Radēviča no sportiska pašpuikas ir pārtapusi par elegantu dāmu.

  • Bijusī skaistumkaraliene Kristīne Djadenko mierīgi varētu ielavīties vidusskolas ballītē un neviens pat nenojaustu viņas vecumu un, kur nu vēl to, ka viņa pati jau ir māmiņa. Būdama skaistumkonkursa “Mis un Misters Latvija” viena no rīkotājiem viņa ir izcils piemērs jauniešiem, kā vienmēr izskatīties izcilā formā.

  • Blondā skaistule dziedātāja Natālija Tumševica- Ērgle vienlīdz labi sevi māk pasniegt gan sarkanā vakarkleitā, gan elegantā bikškostīmā.

 

  • Ar vai bez sava mīļotā vīrieša Aivja Ceriņa pie sāniem, televīzijas seja Lelde Lietaviete pamazām, bet stabili ir ielauzusies starp pašmāju modes dāmām. Viņa nebaidās riskēt ar košām krāsām un izcelties uz pārējo fona.

  • Bijusī modele un divu bērnu māmiņa Marta Bērzkalna šogad radījusi īstu revolūciju pašmāju modes pasaulē. Viņas radītais modes zīmols “Baronessa” jau pirmajā skatē lika atkārties žoklim visiem klātesošajiem. Un, godīgi sakot, uz šī zīmola fona izslavētās “Amoralle” vakarkleitas izskatās, kā neizteiksmīgi naktskrekli. Un jāsaka arī pati Marta, kā jau bijusī modele, māk sevi pasniegt izejot sabiedrībā.

Foto: RK arhīvs

 

youtube icon
Abonēt youtube