Mums ir paveicies ar daudziem talantīgiem un izciliem cilvēkiem, kas Latvijas vārdu nes pasaulē. Taču, cik daudzi no šiem cilvēkiem ar savu vārdu ir gatavi padarīt labāku ikdienu tepat uz vietas? Boksa čempions un Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris Mairis Briedis ir izcils piemērs mērķtiecībai un atbildībai pret vidi sev apkārt. Portāls “Rīta Kafija” bez jebkādām šaubām Briedi pasludina par 2017. gada cilvēku Latvijā.

 

Boksā viņš ir lielisks un to pierāda viņa čempiona tituls un lieliskie šī gada mači. Un atliek turēt īkšķus par viņa gaidāmo cīņu janvārī Arēnā Rīga. Boksa ringa viņš šogad nedaudz patrenēja arī NBA spēlētāju Kristapu Porziņģi. Briedis pavasarī uzvarēja Vācijas sportistu Marko Huku, izcīnot Pasaules Boksa padomes (WBC) pasaules čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā. Pēc likumdošanas Briedim valsts prēmija nepienācās, tomēr sabiedrībā sākās aktīvas diskusijas par šo nozīmīgo panākumu, līdz ar to jau nepilnas divas nedēļas pēc cīņas valdība lēma Briedi apbalvot no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ar 28 458 eiro prēmiju, kas ir identiska kāda pienākas par pasaules čempiona titulu olimpiskajos sporta veidos. Briedis izlēmis no valsts saņemto naudu ziedot cilvēkiem, kam tā ir vairāk nepieciešama. “Mairis šo naudu – pēc nodokļu nomaksas vairāk nekā 20 000 eiro – nolēma ziedot labdarībai, jauniešiem. Viņš regulāri atbalsta dažādas jauniešu iniciatīvas, ” atklāja boksera pārstāvis Zeps.

Boksa čempions Mairis Briedis šogad kļuva par vēstnesi cīņai pret cilvēku tirdzniecību jeb “Human Trafficking”. Jūnijā bokseris uzrunāja tautiešus sociālajos tīklos uzmanīties un nekrist par upuriem, tīkojot vieglu peļņu ārzemēs. Bokseris arī kļuvis par kampaņas oficiālo seju portālā cilvektirdznieciba.lv. Pēcāk viņš bija viens no vēstnešiem, kas iestājās pret vardarbību pret sievieti. Video ar Brieža uzrunu tika demonstrēts arī sociālās kampaņas “One Voice” laikā.

Sportists bieži tiekas ar jauniešiem un bērniem un ar savu piemēru mudina būt atbildīgiem un domāt par savu nākotni. Tieši sportista darbs ar bērniem šķiet viņu padara tik ļoti simpātisku sabiedrības acis. Cilvēki Latvijā novērtē Briedi un interesējās gan par viņa sportiskajām gaitām, gan privāto dzīvi. Arī saskarsmē ar presi bokseris vienmēr ir līdzsvarots un atsaucīgs. Nenoliedzami, Mairis Briedis ir čempions šī vārda visās nozīmēs.

Foto: RK arhivs

 

youtube icon
Abonēt youtube