Starptautiskā bārmeņu konkursa World Class pasaules vēstnieks Spaiks Merčants (Spike Merchant) vairāk nekā 25 gadus ilgajā karjerā ir strādājis gan labākajos Londonas bāros, gan apceļojis visu pasauli. Viņam kokteiļu baudīšanā ir svarīga ne tikai garša, krāsa un smarža, bet arī emocijas. Šajā ziemā Spaiks piedāvā izmēģināt dzērienus no četrām pasaules vietām.
1. Anglija. Viskijs ar lakricu
Pirms vairāk nekā 10 gadiem tika radīta ļoti interesanta versija, kā izmantot visiem labi zināmo Johnnie Walker Gold viskiju. Kokteiļa pagatavošana ir pavisam vienkārša – viskijam pievieno pavisam nedaudz lakricas sīrupu. Ja ir iespēja, Spaiks aicina izvēlēties kādu no Islay viskijiem, kam dūmakaināka smarža.
2. Brazīlija. Sveiciens no saules
Konkursa World Class ietvaros Spaikam bija iespēja paviesoties Brazīlijā un atklāt jaunas garšas. Tas ir kokteilis, kurā ietverta Brazīlijas saule un vieglums. Tekilai Don Julio Blanco pēc garšas pievieno dzelteno franču liķieri Chartreuse, kā arīMaraschino liķieri. Lai piešķirtu skābumu, pieliek greipfrūtu un nedaudz laima sulas.
3. Austrālija. Ruma un viskija cienītājiem
Spaiks piedāvā recepti, kurā vienkopus ir divi klasiski dzērieni – viskijs un rums. Ron Zacapa rumam pievieno nedaudz vīģu džemu, vienu paipalu olu, nedaudz medu un citrona šķēlīti. To visu papildina ar šķipsniņu kanēļa un nedaudz Lagavulinviskija, lai iegūtu piesātinātāku garšu.
4. ASV. El Taco Rojo
No Maiami atceļojusi recepte ar meksikānisku nosaukumu El Taco Rojo. Kā pamata dzēriens kokteilī tiek izmantota Don Julio Blanco tekila, kas ir izturēta kopā ar grilētu kukurūzu un kurai ir pievienots sarkanās paprikas šrabs (biezs sīrups, kas gatavots no sarkanās paprikas), gāzēts dārzeņu dzēriens, saulē kaltēts sāls un laima čipsi. Dzērienu vislabāk pasniegt keramikas traukā, kas izskatās kā tako.
Foto: publicitātes foto