Šorīt slimnīcā Parīzē 70 gadu vecumā mirusi pazīstamā franču dziedātāja Fransa Galla, vēsta ziņu aģentūra BBC. Nāves iemesls esot onkoloģiska saslimšana, kas jau vairākus gadus nav pakļāvusies ārstēšanai. 

Decembra vidū dziedātājas stāvoklis pasliktinājies un viņa tikusi ievietota intensīvās terapijas nodaļā hospitālī. Pēdējās dienās viņa nav nākusi pie samaņas. Sievietes imūnsistēma bija ļoti novājināta. Un ārstiem nācās vienlaicīgi ārstēt vairākas infekciju slimības.

Galla kļuva slavena 1965.gadā, kad viņa uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā Luksemburgā ar dziesmu “Poupee de Cire, Poupee de Son”. Tajā laikā dziedātājai vēl nebija pat 18 gadu.

Galla ir dzimusi Parīzē. Viņas tēvs bija komponists Roberts Galls, un viņas māte, Cecīlija Bertīra, bija meita Paulam Bertīram, Petits Chanteurs à la Croix de Bois līdzdibinātājam. (Tas padarīja viņas brālēnus par ģitāristu (Deniss Leibls) un komponistu (Vincents Bertīrs de Lionkorts)). Frensa bija vienīgā meita viņas ģimenē, viņai bija divi brāļi, Patriks un Klods. 1963. gada pavasarī, Roberts Galls mudināja savu meitu, lai viņa ierakstītu dziesmas un nosūtītu paraugus mūzikas izdevējam Denisam Buržuā. Jūlijā viņa ieradās pie Buržuā, kura ierakstu studija atradās Théâtre des Champs-Elysées, Parīzē, pēc šīs vizītes Buržuā vēlējās nekavējoties parakstīt līgumu ar viņu. Frensa pēc tam parakstīja līgumu ar Philips Records. Deniss Buržuā mudināja Frensu Gallu ierakstīt četras dziesmas ar Francijas džeza mūziķi, aranžētāju un komponistu Alanu Goražū.

Foto: facebook.com

youtube icon
Abonēt youtube